Σούπα μπρόκολο με μπλέ τυρί
Σελίδα 1 από 1
Σούπα μπρόκολο με μπλέ τυρί
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Υλικά συνταγής
1 μπρόκολο ολόκληρο κομμένο σε κυβάκια, χωριστά ο κορμός και τα άνθη
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια (προαιρετικά)
1 μέτρια πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο φρέσκο
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρες λιπαρών
100 γρ. μπλέ τυρί Δανίας (Danablu Castello)
1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε και κόβετε όλα τα υλικά σύμφωνα με τη συνταγή. Στο μπρόκολο κόβετε όλα τα κλωνάρια σε μικρά κυβάκια για να τα χρησιμοποιήσετε από την αρχή στη σούπα. Κόβετε όλους τους ανθούς και τους τοποθετείτε σε ξεχωριστό μπολ για να τους βάλετε αργότερα στη σούπα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4-5 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνετε το πράσο, το σέλερι, τα κολοκυθάκια και τη πατάτα, ανακατεύετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και τα αφήνετε να σιγο-σοταριστούν για 5 λ για να μαλακώσουν βγάζοντας τους χυμούς τους. Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών μαζί με τα κομμάτια από το κορμό του μπρόκολου (όχι τα άνθη), αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λ ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Μετά προσθέτετε τα άνθη μπρόκολου και συνεχίζετε το βράσιμο για 8-10 λ μέχρι να μαλακώσουν. Σε αυτό το σημείο κρατάτε μερικά άνθη μπρόκολου για να διακοσμήσετε αργότερα τα πιάτα σας. Όταν όλα τα λαχανικά σας έχουν βράσει και είναι αρκετά μαλακά για να τα πολτοποιήσετε τα αποσύρετε από τη φωτιά και όπως είναι μέσα στη κατσαρόλα τα πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ μέχρι να έχετε μια σούπα σχετικά παχύρευστη. Εναλλακτικά τα μεταφέρετε όλο το μείγμα της κατσαρόλας σε μπλέντερ ή σε μίξερ με μαχαίρια, το πολτοποιείτε και το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε, προσθέτετε τη περισσότερη ποσότητα από το μπλέ τυρί Δανίας τρίβοντάς το με το χέρι, ώστε να λιώσει μέσα στη ζεστή σούπα ανακατεύοντας. Προαιρετικά, κρατάτε το υπόλοιπο τυρί για να διακοσμήσετε τα πιάτα σας μαζί με τα άνθη μπρόκολου, διαφορετικά τα ρίχνετε και αυτά μέσα στη σούπα. Σερβίρετε τη σούπα σας και την απολαμβάνετε ζεστή.
Σερβίρετε τη σούπα σας γαρνιρισμένη με θρυμματισμένο μπλε τυρί, μικρά άνθη μπρόκολου και φύλλα μαϊντανού, περιχυμένη με κρέμα γάλακτος
Υλικά συνταγής
1 μπρόκολο ολόκληρο κομμένο σε κυβάκια, χωριστά ο κορμός και τα άνθη
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια (προαιρετικά)
1 μέτρια πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο φρέσκο
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρες λιπαρών
100 γρ. μπλέ τυρί Δανίας (Danablu Castello)
1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε και κόβετε όλα τα υλικά σύμφωνα με τη συνταγή. Στο μπρόκολο κόβετε όλα τα κλωνάρια σε μικρά κυβάκια για να τα χρησιμοποιήσετε από την αρχή στη σούπα. Κόβετε όλους τους ανθούς και τους τοποθετείτε σε ξεχωριστό μπολ για να τους βάλετε αργότερα στη σούπα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4-5 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνετε το πράσο, το σέλερι, τα κολοκυθάκια και τη πατάτα, ανακατεύετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και τα αφήνετε να σιγο-σοταριστούν για 5 λ για να μαλακώσουν βγάζοντας τους χυμούς τους. Ρίχνετε το ζωμό λαχανικών μαζί με τα κομμάτια από το κορμό του μπρόκολου (όχι τα άνθη), αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λ ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Μετά προσθέτετε τα άνθη μπρόκολου και συνεχίζετε το βράσιμο για 8-10 λ μέχρι να μαλακώσουν. Σε αυτό το σημείο κρατάτε μερικά άνθη μπρόκολου για να διακοσμήσετε αργότερα τα πιάτα σας. Όταν όλα τα λαχανικά σας έχουν βράσει και είναι αρκετά μαλακά για να τα πολτοποιήσετε τα αποσύρετε από τη φωτιά και όπως είναι μέσα στη κατσαρόλα τα πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ μέχρι να έχετε μια σούπα σχετικά παχύρευστη. Εναλλακτικά τα μεταφέρετε όλο το μείγμα της κατσαρόλας σε μπλέντερ ή σε μίξερ με μαχαίρια, το πολτοποιείτε και το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε, προσθέτετε τη περισσότερη ποσότητα από το μπλέ τυρί Δανίας τρίβοντάς το με το χέρι, ώστε να λιώσει μέσα στη ζεστή σούπα ανακατεύοντας. Προαιρετικά, κρατάτε το υπόλοιπο τυρί για να διακοσμήσετε τα πιάτα σας μαζί με τα άνθη μπρόκολου, διαφορετικά τα ρίχνετε και αυτά μέσα στη σούπα. Σερβίρετε τη σούπα σας και την απολαμβάνετε ζεστή.
Σερβίρετε τη σούπα σας γαρνιρισμένη με θρυμματισμένο μπλε τυρί, μικρά άνθη μπρόκολου και φύλλα μαϊντανού, περιχυμένη με κρέμα γάλακτος
Παρόμοια θέματα
» Καταρροϊκός Πυρετός ή «νόσος της μπλε γλώσσας» (bluetongue)
» Σουφλέ - Ζαμπόν - Τυρί
» Νιόκι ψημένα με λυωμένο τυρί
» Σουφλέ - Ζαμπόν - Τυρί
» Νιόκι ψημένα με λυωμένο τυρί
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης