Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Σουφλέ - Ζαμπόν - Τυρί

Πήγαινε κάτω

Σουφλέ - Ζαμπόν - Τυρί Empty Σουφλέ - Ζαμπόν - Τυρί

Δημοσίευση  Admin Κυρ 9 Φεβ - 8:07

Τι χρειαζόμαστε:
1 Πακέτο μεγάλο ψωμί του τόστ χωρίς κόρα
15 φέτες ζαμπόν
15 φέτες τυρί του τόστ
10 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
1/4 τυρί reggato τριμμένο
1/4 τυρί γραβιέρα τριμμένη(λίγο αλμυρή)
2 κούπες γάλα
2 μικρές κρέμες γάλακτος
2 αυγά
αλάτι πιπέρι

Πώς το κάνουμε:
Παίρνουμε πρώτα το ψωμί του τόστ και το απλώνουμε στο πάτο του pyrex το ένα δίπλα στο άλλο ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο. Βάζουμε τις μισές φέτες απο το ζαμπόν το τυρί και το μπέικον τα οποία τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και τα μισα τριμένα τυριά και τα απλώνουμε πάνω στο ψωμί.
΄Επειτα ξαναστρώνουμε το ψωμί του τοστ και πρίν βάλουμε άλλη μια στρώση απο τα ίδια, περιχύνουμε το ψωμί με την μία κούπα γάλα. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τελειώνουμε με την τελευταία στρώση του ψωμιού και τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά μόνο και περιχύνουμε ξανά με την 2ή κούπα γάλα. Το βάζουμε στο ψυγείο καμιά ωρίτσα.
Πρίν το βάλετε στο φούρνο χτυπάτε τα δύο αυγά και τα δύο κουτιά σαντιγύ με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και το περιχύνετε πάνω σε όλο το pyrex. To βάζετε στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω για μισή ωρίτσα ώστε να πάρει χρώμα. Για να το σερβίρετε καλά θα ήταν να έχει βγεί απο τον φούρνο μισή ώρα ώστε να μπορείτε να το κόψετε.

Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ παίρνω πάντα γραβιέρα δανίας γιατί είναι πικάντικη. Προσοχή στο αλάτι γιατι παίζουν ρόλο τα τυριά. Βασικό είναι η τελευταία στρώση των τριμμένων τυριών να καλύψει όλο το ψωμί. Εγώ βάζω και μεγάλες φέτες απο πιπεριές πάνω πανω για να στολιστεί και το pyrex αλλά και για το άρωμα
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σουφλέ - Ζαμπόν - Τυρί Empty σουφλέ λαχανικών

Δημοσίευση  Admin Κυρ 9 Φεβ - 8:11

σουφλέ λαχανικών

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Περιγραφή
Σουφλέ με λαχανικά της όρεξής σας (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότα, πιπεριές, κτλ.) και τελείωμα με μπεσαμέλ. Ο καλύτερος τρόπος για να φάτε λαχανικά!

Τι χρειαζόμαστε:

2 μελιτζάνες
5-6 κολοκυθάκια μικρά
1-2 καρότα
1 μικρό μπρόκολο πράσινο
1 μικρό μπρόκολο κόκκινο
2 φέτες ζαμπόν
λίγο τριμμένο τυρί (π.χ. mozzarella, παρμεζάνα, κεφαλοτύρι)
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:
2 φακελάκια έτοιμη μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
λίγο βούτυρο
Προεραιτικά: λίγο κουνουπίδι, 1 κόκκινη πιπερι

Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε όλα τα λαχανικά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε για λίγη ώρα σε ένα μπωλ με νερό και αλάτι να ξεπικρίσουν. Μετά τις ψήνουμε για 10 λεπτά στο φόυρνο με ελάχιστο λαδάκι (να ροδίσουν) στους 200 βαθμούς.
Κόβουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και χωρίζουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες (και το κουνουπίδι, αν βάλουμε) και τα μαγειρεύουμε στον ατμό μέχρι να κρατάνε λίγο στο πιρούνι μας. (Θα ψηθούν και μετά στο φούρνο.)
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψάκι και κάνουμε στρώσεις από μελιτζάνες, κολοκυθάκια, καρότα και μπρόκολο.
Κόβουμε το ζαμπόν σε τετραγωνάκια και τα βάζουμε ομοιόμορφα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί (Αν θέλουμε αλατοπιπερώνουμε ελαφρά)
Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ (σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού).
Τέλος, περιχύνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε τους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα
Ενδιάμεσα από τα λαχανικά πασπάλισα λίγη τριμμένη φρυγανιά για να τραβήξει τα υγρά.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης