Σπιτική κέτσαπ
Σελίδα 1 από 1
Σπιτική κέτσαπ
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
600 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλ. τσαγιού ξίδι
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κ.γλ. μουστάρδα
1/2 κ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
1/2 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να
γυαλίσει, για 3΄-4΄. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη
την κατσαρόλα για 30΄. Πολτοποιούμε την κέτσαπ στο μίξερ.
2. Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζουμε για άλλα 30΄σε χαμηλή φωτιά
μέχρι να πυκνώσει. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
600 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλ. τσαγιού ξίδι
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κ.γλ. μουστάρδα
1/2 κ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
1/2 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να
γυαλίσει, για 3΄-4΄. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη
την κατσαρόλα για 30΄. Πολτοποιούμε την κέτσαπ στο μίξερ.
2. Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζουμε για άλλα 30΄σε χαμηλή φωτιά
μέχρι να πυκνώσει. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης