Σφολιάτα σπιτική
Σελίδα 1 από 1
Σφολιάτα σπιτική
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Συστατικά
1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
1/2 κούπας λάδι
1/2 κούπας νερό
1/2 μπουκάλι σόδα ανθρακική
1/2 κ.γ. αλάτι
Οδηγίες
1. Σε λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι,κάνω μια λακούβα και ρίχνω μέσα το αλάτι,τη σόδα και το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας το. Παίρνω λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνω. Στην αρχή η ζύμη μου κολλάει πολύ. Όσο τη ζυμώνω δυνατά, παύει να κολλάει και γίνεται λεία και απαλή σα μετάξι. Θέλει περίπου 10 λεπτά δυνατό ζύμωμα.
2. Χωρίζω σε 2 ίσα μέρη και σκεπάζω με υγρή πετσέτα και αφήνω να σταθούν για 30 λεπτά.
3. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη σε χοντρά φύλλα περίπου 35 εκ.
4. Χαράσω τη ζύμη και κόβω ακτινωτά γύρω - γύρω. Αλείφω τις επιφάνειες με λιωμένο βούτυρο. Διπλώνω τα κομμάτια τριγύρω φέρνοντάς τα στο κέντρο, το ένα πάνω στο άλλο. Επαναλαμβάνω το ίδιο με το άλλο φύλλο.Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
5. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
6. Ανοίγω το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια λίγο μεγαλύτερο από το ταψί που πρόκειται να χρησιμοποιήσω και το στρώνω στο ταψί.
7. Βουτυρώνω το φύλλο και βάζω τη γέμιση της πίτας. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο που το ανοίγω κατά τον ίδιο τρόπο και το στρώνω ομοιόμορφα.
8. Αλείφω την επιφάνεια με γάλα ή βούτυρο και χωρίζω την πίτα σε κομμάτια και ψήνω.
Συστατικά
1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
1/2 κούπας λάδι
1/2 κούπας νερό
1/2 μπουκάλι σόδα ανθρακική
1/2 κ.γ. αλάτι
Οδηγίες
1. Σε λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι,κάνω μια λακούβα και ρίχνω μέσα το αλάτι,τη σόδα και το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας το. Παίρνω λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνω. Στην αρχή η ζύμη μου κολλάει πολύ. Όσο τη ζυμώνω δυνατά, παύει να κολλάει και γίνεται λεία και απαλή σα μετάξι. Θέλει περίπου 10 λεπτά δυνατό ζύμωμα.
2. Χωρίζω σε 2 ίσα μέρη και σκεπάζω με υγρή πετσέτα και αφήνω να σταθούν για 30 λεπτά.
3. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη σε χοντρά φύλλα περίπου 35 εκ.
4. Χαράσω τη ζύμη και κόβω ακτινωτά γύρω - γύρω. Αλείφω τις επιφάνειες με λιωμένο βούτυρο. Διπλώνω τα κομμάτια τριγύρω φέρνοντάς τα στο κέντρο, το ένα πάνω στο άλλο. Επαναλαμβάνω το ίδιο με το άλλο φύλλο.Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
5. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
6. Ανοίγω το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια λίγο μεγαλύτερο από το ταψί που πρόκειται να χρησιμοποιήσω και το στρώνω στο ταψί.
7. Βουτυρώνω το φύλλο και βάζω τη γέμιση της πίτας. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο που το ανοίγω κατά τον ίδιο τρόπο και το στρώνω ομοιόμορφα.
8. Αλείφω την επιφάνεια με γάλα ή βούτυρο και χωρίζω την πίτα σε κομμάτια και ψήνω.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης