Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Kazan Dibi (Καζάν ντιμπί)

Πήγαινε κάτω

Kazan Dibi (Καζάν ντιμπί) Empty Kazan Dibi (Καζάν ντιμπί)

Δημοσίευση  Admin Κυρ 21 Φεβ - 4:23

Kazan Dibi (Καζάν ντιμπί)

Kazan Dibi (Καζάν ντιμπί) Img_2710

Kazan Dibi (Καζάν ντιμπί)

Τι χρειαζόμαστε:

1 κούπα ρυζάλευρο
4 κούπες κρύο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
βούτυρο για το ταψί (αρκετό)
1 κούπα άχνη


Πώς το κάνουμε:

Ανακατεύουμε το γάλα, το ρυζάλευρο και την ζάχαρη και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να γίνει μια κρέμα σφιχτή.
Αλείφουμε το ταψί με το βούτυρο και ρίχνουμε από πάνω την άχνη.
Ρίχνουμε την κρέμα και την στρώνουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το ταψί στη φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να καεί η ζάχαρη σιγά-σιγά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20'.
Κόβουμε σε λωρίδες και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εμείς, επειδή δεν βρίσκουμε ρυζάλευρο, αλέθουμε ρύζι στο μπλέντερ, είναι το ίδιο. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, κανονικά η λωρίδα γλυκού που θα κόψουμε πρέπει, βγάζοντάς την απ'το ταψί, να τυλιχτεί σε ρολό.


Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Kazan Dibi (Καζάν ντιμπί) Empty Η αυθεντική συνταγή του Καζάν Ντιπί από Τουρκάλα

Δημοσίευση  Admin Κυρ 8 Δεκ - 0:57

Τι χρειαζόμαστε:

1 λίτρο γάλα
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλαουρ
2 κ.σ. ρυζάλευρο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
λίγη ζάχαρη άχνη για το ταψί
λίγο βούτυρο για το ταψί


Πώς το κάνουμε:

Χρησιμοποιούμε ένα ταψί ή ένα τηγάνι το οποίο το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το νισεστέ και το ρυζάλευρο με λίγο γάλα.
Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντάς τα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας όλο αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μην κολλήσουν, μέχρι που να γίνει κρέμα.
Χρησιμοποιούμε τώρα το βουτυρωμένο ταψί και το τοποθετούμε στο μάτι.Ρίχνουμε μία μεγάλη κουτάλα από την κρέμα και την αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά έως ότου να αρχίσει να καίγεται η κρέμα. Ελέγχουμε με μια κουτάλα αναποδογυρίζοντας στην άκρη. Αφού αρχίσει να καίγεται αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο ταψί την υπόλοιπη κρέμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο πάλι μέχρι να πάρει μια βράση.
Αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κόβουμε σε ροδέλες και τις τυλίγουμε (προσοχή η ροδέλες να μην έχουν πολύ μήκος).
Σερβίρουμε με την καμμένη πλευρά από πάνω και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.


Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή να μην καεί πολύ η κρέμα γιατί μετά πικρίζει. Πρέπει να πάρει ένα ωραίο ανοιχτό καφέ σαν το χρώμα της κανέλας!


Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης