Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι και κρόκο
Σελίδα 1 από 1
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι και κρόκο
Υλικά συνταγής
6 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
3 πορτοκαλιών το ξύσμα
1 λάιμ το ξύσμα
10-12 στήμονες Κρόκο Κοζάνης
1 κ.γ. έλαιο πορτοκαλιού (προαιρετικά/σε όλα τα Μπαχαροπωλεία)
Για το σερβίρισμα:
φέτες πορτοκαλιού και λάιμ
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά για 4-5 λ ή μέχρι να λιώσει το σιμιγδάλι. Μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λάιμ και ανακατεύετε διαρκώς για 10-15 λ περίπου ή μέχρι να δέσει ο χαλβάς. Σημείωση: Θα καταλάβετε ότι ο χαλβάς σας έχει “δέσει” όταν θα δείτε φουσκάλες στην επιφάνειά του και όταν θα γυρίσετε τη κατσαρόλα στο πλάι και ο χαλβάς “ξεκολλάει” από τη βάση της κατσαρόλας. Προσθέτετε στο χαλβά το έλαιο πορτοκαλιού και τους στήμονες κρόκου Κοζάνης, τους οποίους έχετε διαλύσει ανακατεύοντάς τους με λίγο νερό, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Αδειάζετε το χαλβά σας με μια λαδωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ, ισιώνετε την επιφάνειά του και τον αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια τον βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Ξεφορμάρετε το χαλβά σας σε πιατέλα σερβιρίσματος, τον γαρνίρετε με λεπτές φέτες πορτοκαλιού και λάιμ και τον σερβίρετε.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης