Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι και κρόκο

Πήγαινε κάτω

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι και κρόκο Empty Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι και κρόκο

Δημοσίευση  Admin Κυρ 18 Μαρ - 12:00

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι και κρόκο Chef_d10


Υλικά συνταγής

6 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
3 πορτοκαλιών το ξύσμα
1 λάιμ το ξύσμα
10-12 στήμονες Κρόκο Κοζάνης
1 κ.γ. έλαιο πορτοκαλιού (προαιρετικά/σε όλα τα Μπαχαροπωλεία)
Για το σερβίρισμα:
φέτες πορτοκαλιού και λάιμ


Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά για 4-5 λ ή μέχρι να λιώσει το σιμιγδάλι. Μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λάιμ και ανακατεύετε διαρκώς για 10-15 λ περίπου ή μέχρι να δέσει ο χαλβάς. Σημείωση: Θα καταλάβετε ότι ο χαλβάς σας έχει “δέσει” όταν θα δείτε φουσκάλες στην επιφάνειά του και όταν θα γυρίσετε τη κατσαρόλα στο πλάι και ο χαλβάς “ξεκολλάει” από τη βάση της κατσαρόλας. Προσθέτετε στο χαλβά το έλαιο πορτοκαλιού και τους στήμονες κρόκου Κοζάνης, τους οποίους έχετε διαλύσει ανακατεύοντάς τους με λίγο νερό, ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Αδειάζετε το χαλβά σας με μια λαδωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ, ισιώνετε την επιφάνειά του και τον αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια τον βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Ξεφορμάρετε το χαλβά σας σε πιατέλα σερβιρίσματος, τον γαρνίρετε με λεπτές φέτες πορτοκαλιού και λάιμ και τον σερβίρετε.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης