Ρεβιθαδα σιφνεικη πανωστριασ
Σελίδα 1 από 1
Ρεβιθαδα σιφνεικη πανωστριασ
ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΣΙΦΝΕΪΚΗ ΠΑΝΩΣΤΡΙΑΣ
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 6 άτομα
½ κιλό ρεβίθια (μουσκεμένα για 8 ώρες)
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα ρεβίθια μέσα στο ειδικό πήλινο σκεύος. Ρίχνομε τα κρεμμύδια, το αλάτι, το ελαιόλαδο και νερό έως ότου σκεπαστούν τα ρεβίθια και λίγο παραπάνω.
Κλείνομε το πήλινο σκεύος με το καπάκι του και ψήνομε τη ρεβιθάδα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και έπειτα χαμηλώνομε τη θερμοκρασία στους 80-90 βαθμούς και ψήνομε για άλλες 7 ώρες.
Σερβίρεται ζεστή με λίγο λεμόνι.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 6 άτομα
½ κιλό ρεβίθια (μουσκεμένα για 8 ώρες)
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα ρεβίθια μέσα στο ειδικό πήλινο σκεύος. Ρίχνομε τα κρεμμύδια, το αλάτι, το ελαιόλαδο και νερό έως ότου σκεπαστούν τα ρεβίθια και λίγο παραπάνω.
Κλείνομε το πήλινο σκεύος με το καπάκι του και ψήνομε τη ρεβιθάδα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και έπειτα χαμηλώνομε τη θερμοκρασία στους 80-90 βαθμούς και ψήνομε για άλλες 7 ώρες.
Σερβίρεται ζεστή με λίγο λεμόνι.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης