Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Σαρμαδεσ

Πήγαινε κάτω

Σαρμαδεσ Empty Σαρμαδεσ

Δημοσίευση  Admin Κυρ 17 Ιαν - 23:17

ΣΑΡΜΑΔΕΣ

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό λάχανο τουρσί
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή μισό - μισό
με χοιρινό (προαιρετικά)
3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. τσαγ. ρύζι όχι καλά γεμάτο
3 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
3 φλιτζ. τσαγ. νερό ή ζωμό κρέατος
1/3 κουτ. γλυκ κύμινο
1/3 κουτ. γλυκ αλάτι
1/3 κουτ. γλυκ πιπέρι

Αυγολέμονο:
2 αυγά
χυμό από 3 λεμόνια
2 κοφτές κουτ. σουπ. κορν φλάουρ ή ρυζάλευρο

Εκτέλεση
Ανακατεύετε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το κύμινο, τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να περιμένουν.
Στραγγίζετε το ξινό λάχανο από τα υγρά του. Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας ή σε ένα δίσκο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, μέχρι να έχετε αρκετά μεγάλα φύλλα.
Τυλίγετε τους ντολμάδες ως εξής: παίρνετε ένα από τα φύλλα, αφαιρείτε το χοντρό μέρος του και το σχίζετε στα δυο. Βάζετε μια κουταλιά σούπας από το μείγμα του κιμά στο κάτω μέρος του μισού φύλλου, διπλώνετε την οριζόντια πλευρά, μετά τις κάθετες πλευρές και τυλίγετε το λαχανοντολμά απαλά.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.
Τους στοιβάζετε στην κατσαρόλα πάνω από τα μικρά ζεματισμένα φύλλα. Όταν τελειώσουν, προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 3 φλιτζ. νερό. Αν θέλετε βάζετε ένα ρηχό πιάτο από πάνω, για να διατηρούνται στη θέση τους οι ντολμάδες.
Βράζετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 60 – 90 λεπτά. Στη συνέχεια ετοιμάζετε το αυγολέμονο ως εξής: Χτυπάτε τα αυγά με το λεμόνι και το κορν – φλάουρ, κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, παίρνετε αρκετό από το ζουμί του και το προσθέτετε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το αυγολέμονο στο φαγητό και το κουνάτε να πάει παντού. Το βάζετε να πάρει 2 – 3 βράσεις σε μέτρια φωτιά, για να λιώσει το κορν - φλάουρ. Σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης