Φασιανοσ κρασατοσ με μανιταρια
Σελίδα 1 από 1
Φασιανοσ κρασατοσ με μανιταρια
ΦΑΣΙΑΝΟΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
ΥΛΙΚΑ
(για 6 άτομα )
1 κιλό φασιανό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 -3 ντομάτες φρέσκιες πολτοποιημένες
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα κρασί λευκό
1 γρ. κρόκο Κοζάνης διαλυμένο σε 1 κούπα νερό
350 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1 κουτ. γλυκ. αλάτι
1 κουτ. γλυκ. πιπέρι
½ κιλό χυλοπίτες
Τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυτζήθρα
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνομε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζομε το φασιανό για 2-3 λεπτά, αλατοπιπερώνομε και σβήνομε με το κρασί, στη συνέχεια προσθέτομε το κρεμμύδι, τον ντοματοχυμό, τον κρόκο και τέλος ρίχνομε λίγο χλιαρό νερό μέχρι να σκεπάσει σχεδόν το κρέας, ανακατεύομε, σκεπάζομε την κατσαρόλα, χαμηλώνομε την φωτιά και σιγοβράζομε για 30 -40 λεπτά.
Έπειτα προσθέτομε τα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια, προσθέτομε λίγο χλιαρό νερό αν χρειαστεί, ανακατεύομε και σιγοβράζομε για 30 λεπτά ακόμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Ωστόσο σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζομε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό.
Σερβίρομε τον φασιανό σε μια πιατέλα μαζί με τις χυλοπίτες περιχυμένες με τη σάλτσα του και πασπαλισμένες με μπόλικο τυρί.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
ΥΛΙΚΑ
(για 6 άτομα )
1 κιλό φασιανό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 -3 ντομάτες φρέσκιες πολτοποιημένες
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα κρασί λευκό
1 γρ. κρόκο Κοζάνης διαλυμένο σε 1 κούπα νερό
350 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1 κουτ. γλυκ. αλάτι
1 κουτ. γλυκ. πιπέρι
½ κιλό χυλοπίτες
Τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυτζήθρα
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνομε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζομε το φασιανό για 2-3 λεπτά, αλατοπιπερώνομε και σβήνομε με το κρασί, στη συνέχεια προσθέτομε το κρεμμύδι, τον ντοματοχυμό, τον κρόκο και τέλος ρίχνομε λίγο χλιαρό νερό μέχρι να σκεπάσει σχεδόν το κρέας, ανακατεύομε, σκεπάζομε την κατσαρόλα, χαμηλώνομε την φωτιά και σιγοβράζομε για 30 -40 λεπτά.
Έπειτα προσθέτομε τα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια, προσθέτομε λίγο χλιαρό νερό αν χρειαστεί, ανακατεύομε και σιγοβράζομε για 30 λεπτά ακόμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Ωστόσο σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζομε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό.
Σερβίρομε τον φασιανό σε μια πιατέλα μαζί με τις χυλοπίτες περιχυμένες με τη σάλτσα του και πασπαλισμένες με μπόλικο τυρί.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης