Μανιταρόπιτα λαχταριστή
Σελίδα 1 από 1
Μανιταρόπιτα λαχταριστή
Σερβίρει: 12 άτομα
Τι χρειαζόμαστε:
2 φύλλα σφολιάτας
1 Kg φρέσκα μανιτάρια (Champion)
200 gr γκούντα (τριμμένο)
200 gr έμενταλ (τριμμένο)
150 gr κασέρι (τριμμένο)
20 φέτες μπέικον (350 γρ)
250 ml κρέμα γάλακτος
2 αβγά
100 ml φρέσκο γάλα
Πώς το κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε με λίγο βούτυρο (ή λάδι). Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε για να φύγουν τα περιττά λίπη.
Αφού κρυώσουν λίγο τα μανιτάρια και το μπέικον, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα τριμμένα τυριά, το μίγμα που τσιγαρίσαμε, την κρέμα γάλακτος και το 1 αβγό (χτυπημένο) και τα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε το τάψι και αφού έχουμε αφήσει τη σφολιάτα να ξεπαγώσει, στρώνουμε το ένα φύλλο σε ένα ορθογώνιο ταψί λίγο μικρότερο από το φύλλο ώστε να μπορεί να γυρίσει στο πλάι και να κλείσει η πίτα μας. Ρίχνουμε το μίγμα και μετά σκεπάζουμε με προσοχή με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα (εξαρτάται απ' τον φούρνο)
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό για ένα ροδοψημένο φύλλο είναι να ρίξετε λίγο γάλα (περίπου μισό ποτήρι) χτυπημένο με 1 αβγό πάνω στο φύλλο περίπου 10 λεπτά πριν βάλετε την πίτα να ψηθεί.
Τι χρειαζόμαστε:
2 φύλλα σφολιάτας
1 Kg φρέσκα μανιτάρια (Champion)
200 gr γκούντα (τριμμένο)
200 gr έμενταλ (τριμμένο)
150 gr κασέρι (τριμμένο)
20 φέτες μπέικον (350 γρ)
250 ml κρέμα γάλακτος
2 αβγά
100 ml φρέσκο γάλα
Πώς το κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια και το μπέικον και τα τσιγαρίζουμε με λίγο βούτυρο (ή λάδι). Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε για να φύγουν τα περιττά λίπη.
Αφού κρυώσουν λίγο τα μανιτάρια και το μπέικον, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα τριμμένα τυριά, το μίγμα που τσιγαρίσαμε, την κρέμα γάλακτος και το 1 αβγό (χτυπημένο) και τα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε το τάψι και αφού έχουμε αφήσει τη σφολιάτα να ξεπαγώσει, στρώνουμε το ένα φύλλο σε ένα ορθογώνιο ταψί λίγο μικρότερο από το φύλλο ώστε να μπορεί να γυρίσει στο πλάι και να κλείσει η πίτα μας. Ρίχνουμε το μίγμα και μετά σκεπάζουμε με προσοχή με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 1 ώρα (εξαρτάται απ' τον φούρνο)
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό για ένα ροδοψημένο φύλλο είναι να ρίξετε λίγο γάλα (περίπου μισό ποτήρι) χτυπημένο με 1 αβγό πάνω στο φύλλο περίπου 10 λεπτά πριν βάλετε την πίτα να ψηθεί.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης