Γουρουνοπουλο με σιταρι
Σελίδα 1 από 1
Γουρουνοπουλο με σιταρι
ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΙΤΑΡΙ
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
ΥΛΙΚΑ
για 6 άτομα
1,5 κιλό γουρουνόπουλο γάλακτος (μικρό με λεπτή πέτσα)
3 ώριμες κόκκινες ντομάτες χοντροκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο (καθαρισμένο)
7 φλιτζ. τσαγ. ζωμός
3 φλιτζ. στάρι
1,5 κουτ. σούπ. βούτυρο (αγνό)
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το βάζουμε στην κατσαρόλα μέσα σε νερό (το νερό να το σκεπάζει). Όταν βράσει το ξαφρίζουμε. Μετά ρίχνουμε τις ντομάτες και το κρεμμυδάκι. Το σκεπάζουμε μέχρι να ψηθεί. Σε 1 ώρα είναι έτοιμο.
Βγάζουμε το κρέας, παίρνουμε το ζωμό, τον σουρώνουμε, τον μετράμε (αναλογία 3,5 ζωμός, 1 στάρι). Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, όταν βράσει ρίχνουμε το στάρι και ανακατώνουμε συνεχώς. Μετά από 25 λεπτά είναι έτοιμο. Βάζουμε 1,5 κουταλιά αγνό βούτηρο και σε μια άλλη κατσαρόλα το «καίμε» και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιτάρι.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
ΥΛΙΚΑ
για 6 άτομα
1,5 κιλό γουρουνόπουλο γάλακτος (μικρό με λεπτή πέτσα)
3 ώριμες κόκκινες ντομάτες χοντροκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο (καθαρισμένο)
7 φλιτζ. τσαγ. ζωμός
3 φλιτζ. στάρι
1,5 κουτ. σούπ. βούτυρο (αγνό)
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το βάζουμε στην κατσαρόλα μέσα σε νερό (το νερό να το σκεπάζει). Όταν βράσει το ξαφρίζουμε. Μετά ρίχνουμε τις ντομάτες και το κρεμμυδάκι. Το σκεπάζουμε μέχρι να ψηθεί. Σε 1 ώρα είναι έτοιμο.
Βγάζουμε το κρέας, παίρνουμε το ζωμό, τον σουρώνουμε, τον μετράμε (αναλογία 3,5 ζωμός, 1 στάρι). Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, όταν βράσει ρίχνουμε το στάρι και ανακατώνουμε συνεχώς. Μετά από 25 λεπτά είναι έτοιμο. Βάζουμε 1,5 κουταλιά αγνό βούτηρο και σε μια άλλη κατσαρόλα το «καίμε» και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιτάρι.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|