Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μελομακάρονα

Πήγαινε κάτω

Μελομακάρονα Empty Μελομακάρονα

Δημοσίευση  Admin Κυρ 15 Νοε - 22:35

Μελομακάρονα Meloma10

Υλικά

1 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1/2 ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Χυμό 1 πορτοκαλιού
1 ποτηράκι του ούζου κονιάκ
2 κουταλάκια κανελογαρίφαλο
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
4-5 ποτήρια αλέυρι
Σιρόπι:
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι μέλι
1 ποτήρι νερό
Χυμό 1 λεμονιού
Γαρύφαλλο ολόκληρο



Ετοιμασία

Λιώνουμε την ζάχαρη μέσα στα υγρά ανακατεύοντας με πιρούνι ή με το χέρι.
Στα 4 ποτήρια αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν και ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μίγμα χωρίς να ζυμώνουμε.
Με πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
Προσθέτουμε και το 5ο ποτήρι αλεύρι αν το σηκώνει η ζύμη μας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην ζυμώνεται καθόλου τα υλικά γιατί τα μελομακάρονα θα γίνουν σφικτά. Για να γίνουν αφράτα και τραγανά δεν θέλουν ζύμωμα.
Πλάθουμε όπως τα σουτζουκάκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί (δεν χρειάζεται λάδωμα) και με ένα πιρούνι τρυπάμε και κάνουμε σχέδια στα μελομακάρονα (αν θέλουμε μπορούμε να τα περάσουμε από την επιφάνεια ενός τρίφτη τυριού για να τους δώσουμε άλλη εμφάνιση).
Ψήνουμε στους 180° C για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να πάρουν χρώμα αλλά όχι να παραψηθούν).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά ακόμη.
Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και βουτάμε λίγα-λίγα τα μελομακάρονα.
Τα αφήνουμε λίγο στο σιρόπι για να μην μαλακώσουν πολύ, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα πασπαλίζουμε με κοπανισμένα καρύδια και κανέλα.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης