Ιμάμ μπαιλντί
Σελίδα 1 από 1
Ιμάμ μπαιλντί
Υλικά
1 1/2 κιλό μελιτζάνες
6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 κιλού ντομάτες ψιλοκομμένες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Προαιρετικά μπεσαμέλ ή φέτες κασέρι
Νηστίσιμο
Vegeterian
Ετοιμασία
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σχίζουμε κατά μήκος προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι κάτω ούτε μέχρι τις άκρες.
Αφήνουμε τις μελιτζάνες για 15 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα ή τηγάνι ρίχνουμε λίγες-λίγες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα και τις βάζουμε σε ένα ταψί (προαιρετικά τις σκεπάζουμε με την μπεσαμέλ ή τις φέτες το κασέρι).
Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
1 1/2 κιλό μελιτζάνες
6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 κιλού ντομάτες ψιλοκομμένες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Προαιρετικά μπεσαμέλ ή φέτες κασέρι
Νηστίσιμο
Vegeterian
Ετοιμασία
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σχίζουμε κατά μήκος προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι κάτω ούτε μέχρι τις άκρες.
Αφήνουμε τις μελιτζάνες για 15 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα ή τηγάνι ρίχνουμε λίγες-λίγες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα και τις βάζουμε σε ένα ταψί (προαιρετικά τις σκεπάζουμε με την μπεσαμέλ ή τις φέτες το κασέρι).
Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης