Το τέλειο chili
Σελίδα 1 από 1
Το τέλειο chili
Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια
1 φλυτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
2 κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 μικρή κονσέρβα πολτό ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας ξερή σελινόριζα
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομένη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας μπέικον, ξεροψημένο και ψιλοκομμένο
4 κύβους κνορ μοσχάρι
1/2 ποτηρι μπύρα
3 κ.σ. σκόνη τσίλι
1 κ.σ. σάλτσα Γουόρστερ
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.γ. κύμινο τριμμένο
2 κ.γ. ταμπάσκο
1 κ.γ βασιλικό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. ζάχαρη
250γρ τυρί Τσένταρ τριμμένο
Πώς το κάνουμε:
Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει.
Σωτάρετε τον κιμά μέχρι μα ροδίσει. Πετάξτε ότι λίπος υπάρχει στο τέλος.
Προσθέστε τα φασόλια (χωρίς το ζουμί), τις ντομάτες και τον πολτό ντομάτας.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σέλερι, την πράσινη και κόκκινη πιπεριά, την καυτερή πιπεριά, το μπέικον, τους κύβους κνορ και την μπύρα.
Προσθέστε το τσίλι, το γουόρστερ, το σκόρδο, την ρίγανη, το κύμινο, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, καγιέν, πάπρικα και ζάχαρη.
Ανακατεψτε καλά, βάλτε το καπάκι και σιγοβράστε για τουλάχιστον 2 ώρες ανακατεύοντας που και που. Όσο πιο πολύ ώρα σιγοβράσει το τσίλι τόσο το καλύτερο. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι στη μέση θερμοκρασία.
Προσθέστε το βρασμένο καλαμπόκι.
Βάλτε το αμέσως στο ψυγείο. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, γαρνιρισμένο με τριμμένο τυρί Τσένταρ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την αρχική συνταγή την βρήκα στο Internet (δεν συγκράτησα από που) αλλά έχω κάνει δικές μου παραλλαγές. Το μυστικό είναι στον συνδιασμό μπαχαρικών. Αν το θέλετε πιο καυτερό, προσθέστε περισσότερο ταμπάσκο η τσίλι.
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια
1 φλυτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
2 κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 μικρή κονσέρβα πολτό ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας ξερή σελινόριζα
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομένη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας μπέικον, ξεροψημένο και ψιλοκομμένο
4 κύβους κνορ μοσχάρι
1/2 ποτηρι μπύρα
3 κ.σ. σκόνη τσίλι
1 κ.σ. σάλτσα Γουόρστερ
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.γ. κύμινο τριμμένο
2 κ.γ. ταμπάσκο
1 κ.γ βασιλικό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. ζάχαρη
250γρ τυρί Τσένταρ τριμμένο
Πώς το κάνουμε:
Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει.
Σωτάρετε τον κιμά μέχρι μα ροδίσει. Πετάξτε ότι λίπος υπάρχει στο τέλος.
Προσθέστε τα φασόλια (χωρίς το ζουμί), τις ντομάτες και τον πολτό ντομάτας.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σέλερι, την πράσινη και κόκκινη πιπεριά, την καυτερή πιπεριά, το μπέικον, τους κύβους κνορ και την μπύρα.
Προσθέστε το τσίλι, το γουόρστερ, το σκόρδο, την ρίγανη, το κύμινο, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, καγιέν, πάπρικα και ζάχαρη.
Ανακατεψτε καλά, βάλτε το καπάκι και σιγοβράστε για τουλάχιστον 2 ώρες ανακατεύοντας που και που. Όσο πιο πολύ ώρα σιγοβράσει το τσίλι τόσο το καλύτερο. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι στη μέση θερμοκρασία.
Προσθέστε το βρασμένο καλαμπόκι.
Βάλτε το αμέσως στο ψυγείο. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, γαρνιρισμένο με τριμμένο τυρί Τσένταρ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την αρχική συνταγή την βρήκα στο Internet (δεν συγκράτησα από που) αλλά έχω κάνει δικές μου παραλλαγές. Το μυστικό είναι στον συνδιασμό μπαχαρικών. Αν το θέλετε πιο καυτερό, προσθέστε περισσότερο ταμπάσκο η τσίλι.
Τσίλι κον κάρνε
Τσίλι κον κάρνε
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό κιμάς
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη πράσινη γλυκειά πιπεριά
1 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
Αλάτι (όσο θέλετε εσείς)
1 μεγάλο κουτί ντοματάκια ολόκληρα
1/2 κιλό κόκκινα φασόλια (Kidney beans) βρασμένα (ή, αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα βρασμένα κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα)
1/4 του φλυτζανιού φρέσκος ψιλοκομμένος κορίανδρος (κόλιαντρο), ή, αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Πώς το κάνουμε:
Σε μια καταρόλα, τσιγαρίζετε τον κιμά σε δυνατή φωτιά - δεν βάζετε λάδι - , μέχρι να 'χάσει' το ροζ του χρώμα.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά (χοντροκομμένα) και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για ακόμα 10 λεπτά.
Μετά, προσθέτετε τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, το κύμινο, τη ρίγανη, τα ολόκληρα ντοματάκια και ρίχνετε και 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Μόλις τα υλικά πάρουν μία βράση, προσθέτετε τα φασόλια, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας συχνά (για να διαλυθούν καλά τα ντοματάκια), για περίπου 20 λεπτά.
Σερβίρετε τις μερίδες πασπαλίζοντάς τες με τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο (ή μαϊντανό).
Λίγα μυστικά ακόμα
Το πιάτο αυτό είναι από τα αγαπημένα μου (και των δικών μου επίσης) και το φτιάχνω πολύ συχνά τώρα το χειμώνα.... επίσης, ετοιμάζω και ρυζάκι μπασμάτι (για λίγη γαρνιτούρα 'στο πλάι') και συμπληρώνω το σύνολο με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι (κι αυτό 'στο πλάι'). Αν θέλετε, δοκιμάστε το κι εσείς!
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό κιμάς
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλη πράσινη γλυκειά πιπεριά
1 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
Αλάτι (όσο θέλετε εσείς)
1 μεγάλο κουτί ντοματάκια ολόκληρα
1/2 κιλό κόκκινα φασόλια (Kidney beans) βρασμένα (ή, αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα βρασμένα κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα)
1/4 του φλυτζανιού φρέσκος ψιλοκομμένος κορίανδρος (κόλιαντρο), ή, αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Πώς το κάνουμε:
Σε μια καταρόλα, τσιγαρίζετε τον κιμά σε δυνατή φωτιά - δεν βάζετε λάδι - , μέχρι να 'χάσει' το ροζ του χρώμα.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά (χοντροκομμένα) και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για ακόμα 10 λεπτά.
Μετά, προσθέτετε τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, το κύμινο, τη ρίγανη, τα ολόκληρα ντοματάκια και ρίχνετε και 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Μόλις τα υλικά πάρουν μία βράση, προσθέτετε τα φασόλια, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει ξεσκέπαστο, ανακατεύοντας συχνά (για να διαλυθούν καλά τα ντοματάκια), για περίπου 20 λεπτά.
Σερβίρετε τις μερίδες πασπαλίζοντάς τες με τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο (ή μαϊντανό).
Λίγα μυστικά ακόμα
Το πιάτο αυτό είναι από τα αγαπημένα μου (και των δικών μου επίσης) και το φτιάχνω πολύ συχνά τώρα το χειμώνα.... επίσης, ετοιμάζω και ρυζάκι μπασμάτι (για λίγη γαρνιτούρα 'στο πλάι') και συμπληρώνω το σύνολο με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι (κι αυτό 'στο πλάι'). Αν θέλετε, δοκιμάστε το κι εσείς!
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης