Κοτόπιτα...
Σελίδα 1 από 1
Κοτόπιτα...
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Τι χρειαζόμαστε:
1 στήθος κοτόπουλο (διπλό)
1 πακέτο σφολιάτα
5 φέτες γαλοπούλα βραστή
2-3 πιπεριές (χρώματα της αρεσκείας σας)
1 κούπα τρίμμα φέτας
2 κούπες κίτρινο τυρί
3 κ.σ. μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Πώς το κάνουμε:
Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο και το "μαδάμε".
Σ'ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε ελαφρώς τις πιπεριές στη μαργαρίνη για 2' περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την γαλοπούλα, την οποία έχουμε ψιλοκόψει, συνεχίζουμε να σωτάρουμε για άλλα 30''.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
Ρίχνουμε τα τυριά και τα ομογενοποιούμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Σ'ένα ταψάκι απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα του κοτόπουλου και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια "σκεπάζουμε" με το άλλο φύλλο σφολιάτας, χαράσουμε σε κομμάτια την πίτα και προσθέτουμε ελάχιστο βιτάμ από πάνω.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις έως ότου ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σημείωση: Χρησιμοποιούμε μαργαρίνη γιατί δένει καλύτερα η γέμιση.
Η ποσότητα κοτόπουλου που αναφέρω είναι για ένα (κλασικό) πυρέξ, σε περίπτωση που θέλετε για το (κλασικό) ταψί κουζίνας απλά προσθέτετε άλλο ένα στήθος.
Παραλλαγές: Μπορείτε να προσθέσετε μπέϊκον ή και μανιτάρια εάν είστε λάτρεις, σωτάροντάς τα όμως πρώτα από τα υπόλοιπα υλικά για να βγάλουν τα υγρά τους. Αρκετές φορές προσθέτω και καλαμπόκι στο τέλος (μετά το ανακάτεμα με τα τυριά).
Τα υλικά αυξομειώνονται ανάλογα με τα γούστα του καθενός.
Τι χρειαζόμαστε:
1 στήθος κοτόπουλο (διπλό)
1 πακέτο σφολιάτα
5 φέτες γαλοπούλα βραστή
2-3 πιπεριές (χρώματα της αρεσκείας σας)
1 κούπα τρίμμα φέτας
2 κούπες κίτρινο τυρί
3 κ.σ. μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Πώς το κάνουμε:
Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο και το "μαδάμε".
Σ'ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε ελαφρώς τις πιπεριές στη μαργαρίνη για 2' περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την γαλοπούλα, την οποία έχουμε ψιλοκόψει, συνεχίζουμε να σωτάρουμε για άλλα 30''.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
Ρίχνουμε τα τυριά και τα ομογενοποιούμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Σ'ένα ταψάκι απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα του κοτόπουλου και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια "σκεπάζουμε" με το άλλο φύλλο σφολιάτας, χαράσουμε σε κομμάτια την πίτα και προσθέτουμε ελάχιστο βιτάμ από πάνω.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις έως ότου ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σημείωση: Χρησιμοποιούμε μαργαρίνη γιατί δένει καλύτερα η γέμιση.
Η ποσότητα κοτόπουλου που αναφέρω είναι για ένα (κλασικό) πυρέξ, σε περίπτωση που θέλετε για το (κλασικό) ταψί κουζίνας απλά προσθέτετε άλλο ένα στήθος.
Παραλλαγές: Μπορείτε να προσθέσετε μπέϊκον ή και μανιτάρια εάν είστε λάτρεις, σωτάροντάς τα όμως πρώτα από τα υπόλοιπα υλικά για να βγάλουν τα υγρά τους. Αρκετές φορές προσθέτω και καλαμπόκι στο τέλος (μετά το ανακάτεμα με τα τυριά).
Τα υλικά αυξομειώνονται ανάλογα με τα γούστα του καθενός.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης