Σαλάτες Με θαλασσινά
Σελίδα 1 από 1
Σαλάτες Με θαλασσινά
Γαριδοκαβουροσαλάτα
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Συστατικά
10 γαρίδες περίπου
Μισή κονσέρβα ψίχα καβουριού
2 κομμάτια απομίμηση αστακού
Λίγο Μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ σκελίδα σκόρδο
2 ½ Κουταλιές σούπας μαγιονέζας (λάιτ)
½ κουταλάΟδηγίες
Οδηγίες
1.Βράζουμε ή τηγανίζουμε της γαρίδες.
2.Στραγγίζουμε το νερό από το καβούρι (πρέπει να είναι εντελώς στεγνό)
3.Κόβουμε τον "αστακό" σε χοντρά κομμάτια.
4.Σε μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά την μαγιονέζα με την μουστάρδα, τον μαϊντανό και το περασμένο από τρίφτη σκορδάκι.
5.Καθαρίζουμε εντελώς τις μισές γαρίδες.
6.Τις προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το καβούρι και τον αστακό. Ανακατεύουμε ελαφρά.
7.Καθαρίζουμε της υπόλοιπες γαρίδες αφήνοντας την ουρά και τις στολίζουμε γύρω-γύρω από την σαλάτα.
8.Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο να τραβήξει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να στεγνώσω το καβούρι χρησιμοποιώ στραγγιστήρι τσαγιού. Επίσης για χρώμα και διακόσμηση βάζω από πάνω στο κέντρο ένα μικρό ραδίκι.
κι του γλ. Μουστάρδα.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Συστατικά
10 γαρίδες περίπου
Μισή κονσέρβα ψίχα καβουριού
2 κομμάτια απομίμηση αστακού
Λίγο Μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ σκελίδα σκόρδο
2 ½ Κουταλιές σούπας μαγιονέζας (λάιτ)
½ κουταλάΟδηγίες
Οδηγίες
1.Βράζουμε ή τηγανίζουμε της γαρίδες.
2.Στραγγίζουμε το νερό από το καβούρι (πρέπει να είναι εντελώς στεγνό)
3.Κόβουμε τον "αστακό" σε χοντρά κομμάτια.
4.Σε μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά την μαγιονέζα με την μουστάρδα, τον μαϊντανό και το περασμένο από τρίφτη σκορδάκι.
5.Καθαρίζουμε εντελώς τις μισές γαρίδες.
6.Τις προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το καβούρι και τον αστακό. Ανακατεύουμε ελαφρά.
7.Καθαρίζουμε της υπόλοιπες γαρίδες αφήνοντας την ουρά και τις στολίζουμε γύρω-γύρω από την σαλάτα.
8.Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο να τραβήξει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να στεγνώσω το καβούρι χρησιμοποιώ στραγγιστήρι τσαγιού. Επίσης για χρώμα και διακόσμηση βάζω από πάνω στο κέντρο ένα μικρό ραδίκι.
κι του γλ. Μουστάρδα.
Καβουροσαλάτα πανεύκολη και νόστιμη
Καβουροσαλάτα πανεύκολη και νόστιμη
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Συστατικά
750 ml. μαγιονέζα
500 ml. ντρέσινγκ θαλασσινών (κατα προτίμηση για γαρίδες κοκταίηλ)
2 μεγάλα πακέτα καβουρόψιχα (σουρίμι) ή 4 μικρά πακέτα
5 πράσινα μέρη χωρίς φύλλο ψιλοκομμένα από μαρούλι (δηλ. τα άσπρα τρυφερά μέρη του μαρουλιού)
Οδηγίες
1.Κόβουμε την καβουρόψιχα σε κυβάκια 1 εκατοστού.
2.Σε μπωλ βάζουμε τα κομμένα καβουρόποδα.
3.Προσθέτουμε την μαγιονέζα, το ντρέσινγκ θαλασσινών, το ψιλοκομμένο μαρούλι, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο από την προηγούμενη (προαιρετικά).
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Συστατικά
750 ml. μαγιονέζα
500 ml. ντρέσινγκ θαλασσινών (κατα προτίμηση για γαρίδες κοκταίηλ)
2 μεγάλα πακέτα καβουρόψιχα (σουρίμι) ή 4 μικρά πακέτα
5 πράσινα μέρη χωρίς φύλλο ψιλοκομμένα από μαρούλι (δηλ. τα άσπρα τρυφερά μέρη του μαρουλιού)
Οδηγίες
1.Κόβουμε την καβουρόψιχα σε κυβάκια 1 εκατοστού.
2.Σε μπωλ βάζουμε τα κομμένα καβουρόποδα.
3.Προσθέτουμε την μαγιονέζα, το ντρέσινγκ θαλασσινών, το ψιλοκομμένο μαρούλι, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο από την προηγούμενη (προαιρετικά).
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης