Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Krofne me çokollatë

Πήγαινε κάτω

Krofne me çokollatë Empty Krofne me çokollatë

Δημοσίευση  Admin Κυρ 12 Ιαν - 5:59

Krofne me çokollatë Prince10

Përbërësit:

Për brumë:
* 6 vezë
* 150 g gjalpë
* 200 g miell i butë
* 2,5 di ujë
* 1 lugë gjelle kakao
* kripë

Për krem:
* 1 litër qumësht
* 100 g niseshte,
* 1 lugë gjelle xhelatinë
* 4 të verdhë të vezëve
* 200 g sheqer
* 100 g çokollatë për zierje
* 2 pudingë vanilje
* 250 g margarinë
* 5 dl shtalpë e ëmbël

Gatimi:

Brumi:
1. Në tenxhere të përshtatshme bashkohen uji dhe gjalpi, shtohet pakët kripë dhe zihet derisa të vlojë uji.

2. Shtohet mielli, përzihet mirë me qëllim që të fitohet masë kompakte dhe hiqet nga zjarri.

3. Të bardhtë e vezëve ndahen nga të verdhtë dhe të bardhtë tunden derisa të fitohet një shkumë e trashë. Pastaj bashkohen me të verdhtë e vezëve dhe përzihen ngadalë.

4. Masës së nxehtë i shtohen kakao, përzierja nga vezët dhe përzihet ngadalë. Në tavë shtrihet letër për pjekje dhe me një lugë çaji vendosen grumbuj të vegjël të brumit, 5 centimetra në largësi nga njëri-tjetri. Piqen, derisa të skuqen, në furrën e nxehtë në 200 gradë Celsius. Krofnet e pjekura ftohen dhe priten përgjysmë.

Kremi:
1. Në enë të përshtatshme bashkohen qumështi, të verdhtë e vezëve, sheqeri, niseshteja, 2 pudingë të vaniljes dhe xhelati na. Të gjitha përzihen mirë. Zihen në temperaturë mesatare, duke përzier gjatë tërë kohës, derisa të fitohet dendësia e dëshiruar.

2. Masës së ftohur i shtohen margarina dhe çokollata e shkrirë dhe tunden me mikser.

3. Shtalpa e ëmbël tundet me mikser derisa nga ajo të fitohet një krem pana e trashë.

Finalizimi:
1. Pjesa e poshtme e krofnes mbushet me kremin nga çokollata, me ndihmën e shiringës së kuzhinës.

2. Përmbi të shtrihet krem pana nga shtalpa e ëmbël dhe e tëra mbulohet, si kapak, me gjysmën tjetër të krofnes. Dekorohet me kremin nga çokollata ose pana.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης