Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Veze me kime

Πήγαινε κάτω

Veze me kime Empty Veze me kime

Δημοσίευση  Admin Τετ 18 Δεκ - 5:28

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Receta

400 gr mish te grire
2 Kokrra qepe mesatare
2 Speca
50 gr gjalpe
100 ml vere te bardhe
1 Gote qumesht
4 Kokrra domate
4 Kokrra veze
2-3 Peksimadhe ( Buke e thekur, e grire)
2 Luge gjelle kackavall te grire
Nje tufe majdanoz
Nje tufe Koper
Kripe
Piper
Arre moskat

Përgatitja
Qepa dhe specat priten holle dhe skuqen ne gjalp. Shtojme mishin e grire sperkatet me kripe dhe piper dhe kur te jete skuqur mire shuhet me vere. Kur vera te avulloje hedhim domatet e grire pasi I kemi qeruar cipen trazohen per 4-5 min hidhet kopra dhe majdanozine grire dhe pastaj ujin e nevojshem per zierjen e mishit dhe e leme te valoje per 20 min hiqet nga zjarri dhe I lem ti bjeri nxehtesia dhe me pas shtojme ne ten je gote qumesht e tarzojme dhe e hedhim ne taven e pjekjes. Me ndihmen e nje luge hapim 4 vende dhe ne te thyejme nga nje veze. Sperkasim vezen me pak kripe, piper dhe arre moskat dhe te gjithe taven e pudrosim me peksimadhe dhe me pas me djath kackavall te grire. E fusim ne furre te parangrohur ne temp. 200 grade ku e pjekim per 15 min.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης