Ρεβυθόπιτα
Σελίδα 1 από 1
Ρεβυθόπιτα
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Υλικά
1/2 κιλό ρεβύθια
1/2 κιλό φύλλο σφολιάτας
1/2 κιλό φέτα
2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
πιπέρι-σουσάμι
λάδι για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια στο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα βάζετε στην κατσαρόλα και τα βράζετε με αλατισμένο νερό.
Αφού βράσουν, τα στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε. Επειτα ρίχνετε μέσα τη φέτα, τα κρεμμυδάκια, το πιπέρι και τα χτυπάτε πάλι όλα μαζί να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Αν σφίξει η ζύμη βάλτε λίγο λαδάκι.
Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε το πρώτο φυλλο σφολιάτας (λαδωμένο). Ρίχνετε μέσα τη γέμιση και σκεπαζετε με το δεύτερο φύλλο (λαδωμένο).
Τρυπάτε την πιτα στην επιφάνειά της με ενα πιρούνι, τη ραντιζετε με λίγο νερό και την πασπαλίζετε με σουσάμι.
Ψήνετε την πίτα στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Υλικά
1/2 κιλό ρεβύθια
1/2 κιλό φύλλο σφολιάτας
1/2 κιλό φέτα
2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
πιπέρι-σουσάμι
λάδι για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια στο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα βάζετε στην κατσαρόλα και τα βράζετε με αλατισμένο νερό.
Αφού βράσουν, τα στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε. Επειτα ρίχνετε μέσα τη φέτα, τα κρεμμυδάκια, το πιπέρι και τα χτυπάτε πάλι όλα μαζί να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Αν σφίξει η ζύμη βάλτε λίγο λαδάκι.
Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε το πρώτο φυλλο σφολιάτας (λαδωμένο). Ρίχνετε μέσα τη γέμιση και σκεπαζετε με το δεύτερο φύλλο (λαδωμένο).
Τρυπάτε την πιτα στην επιφάνειά της με ενα πιρούνι, τη ραντιζετε με λίγο νερό και την πασπαλίζετε με σουσάμι.
Ψήνετε την πίτα στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης