Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Σπετσοφάι.

Πήγαινε κάτω

Σπετσοφάι. Empty Σπετσοφάι.

Δημοσίευση  Admin Τρι 21 Ιουν - 4:31

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Υλικά:
½ κιλό λουκάνικο χωριάτικο Καλαμάτας αν βρείτε ή άλλο χωριάτικο απαραιτήτως όμως πικάντικο

½ κιλό ή λίγο παραπάνω πιπεριές πράσινες κέρατα (μακρόστενες)

1 pummaro (ίσως και λίγο παραπάνω θα δείτε και με το μάτι ρίχνοντάς το)

1 μικρή καυτερή πιπερίτσα αποξηραμένη ή φρέσκια από τη γλαστρούλα μας

Εκτέλεση:
Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε ελαφρά τις πιπεριές ίσα ίσα να μαραθούν, κατόπιν κόβουμε το κοτσάνι, τις ξεσποριάζουμε και τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε δύο κομμάτια την κάθεμια.

Κόβουμε το λουκάνικο/α σε ροδέλες χονδρές και το τηγανίζουμε και αυτό ελαφρά να "αρπάξει" λίγο.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση λουκάνικα, μία στρώση πιπεριές και από πάνω pummaro να καλύπτει την επιφάνεια.

Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και δεν βάζουμε αλάτι ή πιπέρι γιατί το λουκάνικο είναι αρκετά πιπεράτο και αλμυρό.

Αφού τελειώσουμε το στρώσιμο ρίχνουμε από πάνω ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και την καυτερή πιπερίτσα που έχουμε λιώσει λίγο με ένα πηρουνάκι.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε πολύ σιγά (στο 1 του ματιού της κουζίνας μας) για περίπου μισή ώρα.


Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης