Σπαράγγια βραστά με λαδόξυδο
Σελίδα 1 από 1
Σπαράγγια βραστά με λαδόξυδο
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Υλικά:
σπαράγγια φρέσκα ή κονσέρβας
αλάτι, λαδόξυδο,
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας με μαχaιράκι την ψιλή τσίπα που τα καλύπτει. Τα ρίχνουμε σε κρύο νερό να ξεπλυθούν, τα δένουμε σε μάτσα, αφού κόψουμε από κάτω λίγο τα κοτσάνια τους, ώστε να είναι ίδια στο μέγεθος, και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, με προσοχή, να μη λιώσουν οι κορυφές τους.
Τα στραγγίζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχυμένα με λαδόξυδο και πασπαλισμένα με λίγο μαϊντανό.
Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσουμε σπαράγγια κονσέρβας, δε χρειάζονται βράσιμο. Τα ζεσταίνουμε απλώς σε μπαιν μαρί, έτσι όπως είναι μέσα στο κουτί. Τα βραστά σπαράγγια μπορούν να συνοδεύονται και από πολλές σάλτσες, από τις οποίες παίρνουν και την ονομασία τους οι διάφορες συνταγές τους. Έτσι έχουμε:
Σπαράγγια με σάλτσα - κρέμα, όταν η σάλτσα που τα συνοδεύει είναι μια μπεσαμέλ αραιωμένη με κρέμα γάλακτος.
Σπαράγγια αλά βινεγκρέτ, όταν συνοδεύονται με σάλτσα βινεγκρέτ.
Σπαράγγια αλά Πολωναίζ, όταν αφού τα βράσουμε, τα περιχύσουμε με μια σάλτσα που τη φτιάχνουμε καβουρδίζοντας 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι με κοινό βούτυρο, λίγο αλάτι και μια κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο.
Υλικά:
σπαράγγια φρέσκα ή κονσέρβας
αλάτι, λαδόξυδο,
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας με μαχaιράκι την ψιλή τσίπα που τα καλύπτει. Τα ρίχνουμε σε κρύο νερό να ξεπλυθούν, τα δένουμε σε μάτσα, αφού κόψουμε από κάτω λίγο τα κοτσάνια τους, ώστε να είναι ίδια στο μέγεθος, και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, με προσοχή, να μη λιώσουν οι κορυφές τους.
Τα στραγγίζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχυμένα με λαδόξυδο και πασπαλισμένα με λίγο μαϊντανό.
Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσουμε σπαράγγια κονσέρβας, δε χρειάζονται βράσιμο. Τα ζεσταίνουμε απλώς σε μπαιν μαρί, έτσι όπως είναι μέσα στο κουτί. Τα βραστά σπαράγγια μπορούν να συνοδεύονται και από πολλές σάλτσες, από τις οποίες παίρνουν και την ονομασία τους οι διάφορες συνταγές τους. Έτσι έχουμε:
Σπαράγγια με σάλτσα - κρέμα, όταν η σάλτσα που τα συνοδεύει είναι μια μπεσαμέλ αραιωμένη με κρέμα γάλακτος.
Σπαράγγια αλά βινεγκρέτ, όταν συνοδεύονται με σάλτσα βινεγκρέτ.
Σπαράγγια αλά Πολωναίζ, όταν αφού τα βράσουμε, τα περιχύσουμε με μια σάλτσα που τη φτιάχνουμε καβουρδίζοντας 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι με κοινό βούτυρο, λίγο αλάτι και μια κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο.
Σπαράγγια ογκρατέν
Σπαράγγια ογκρατέν
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Υλικά:
κορυφές σπαραγγιών
σάλτσα μπεσαμέλ, λίγο τυρί τριμμένο
2-3 κρόκοι αυγών, γαλέτα, βούτυρο
Βράζουμε τις κορυφές των σπαραγγιών με τον ίδιο τρόπο που βράζουμε τα ολόκληρα σπαράγγια (βλ. συνταγή «σπαράγγια βραστά με λαδόξυδο»).
Ετοιμάζουμε μια σάλτσα μπεσαμέλ πυκνή (βλ. συνταγή), της προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο και τους κρόκους των αυγών και την περιχύνουμε πάνω στα σπαράγγια, μέσα σε πιάτο φούρνου. Πασπαλίζουμε με τυρί και γαλέτα, περιχύνουμε με βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο, όπως το κουνουπίδι ογκρατέν (βλ. συνταγή), για 8-10 λεπτά.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Υλικά:
κορυφές σπαραγγιών
σάλτσα μπεσαμέλ, λίγο τυρί τριμμένο
2-3 κρόκοι αυγών, γαλέτα, βούτυρο
Βράζουμε τις κορυφές των σπαραγγιών με τον ίδιο τρόπο που βράζουμε τα ολόκληρα σπαράγγια (βλ. συνταγή «σπαράγγια βραστά με λαδόξυδο»).
Ετοιμάζουμε μια σάλτσα μπεσαμέλ πυκνή (βλ. συνταγή), της προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο και τους κρόκους των αυγών και την περιχύνουμε πάνω στα σπαράγγια, μέσα σε πιάτο φούρνου. Πασπαλίζουμε με τυρί και γαλέτα, περιχύνουμε με βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο, όπως το κουνουπίδι ογκρατέν (βλ. συνταγή), για 8-10 λεπτά.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|