Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Shendetli...

Πήγαινε κάτω

Shendetli... Empty Shendetli...

Δημοσίευση  Admin Σαβ 2 Απρ - 10:45

Per 9 veta

•miell 2 gota uji
•sheqer 1 gote uji
•250 grame mjalte
•6 kokrra veze te plota
•sode 1 luge kafeje
•arra 1 filxhan caji
•gjalp i shkrir 250g
•per sherbetin: sheqer 4 gota uji dhe 3 gota uje

Ne nje ene perzihen mire sheqeri, vezet , mjalti, gjalpi dhe ne fund shtohen arrat. Pastaj hidhet mielli i perzier me par me soden. Perzihen derisa te jete lagur i tere mielli.
Lyhet nje tave me diameter rreth 30-35 cm me gjalp hidhet brumi qe pergatitem.
Piqet ne 200 grade per 35-40 minuta.
Lihet te ftohet plotesisht dhe pritet ne forem rombi ose katrore simbas deshires. sherbeti hidhet i nxeht dhe aromatizuar me vanilje.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης