Shendetli...
Σελίδα 1 από 1
Shendetli...
Per 9 veta
•miell 2 gota uji
•sheqer 1 gote uji
•250 grame mjalte
•6 kokrra veze te plota
•sode 1 luge kafeje
•arra 1 filxhan caji
•gjalp i shkrir 250g
•per sherbetin: sheqer 4 gota uji dhe 3 gota uje
Ne nje ene perzihen mire sheqeri, vezet , mjalti, gjalpi dhe ne fund shtohen arrat. Pastaj hidhet mielli i perzier me par me soden. Perzihen derisa te jete lagur i tere mielli.
Lyhet nje tave me diameter rreth 30-35 cm me gjalp hidhet brumi qe pergatitem.
Piqet ne 200 grade per 35-40 minuta.
Lihet te ftohet plotesisht dhe pritet ne forem rombi ose katrore simbas deshires. sherbeti hidhet i nxeht dhe aromatizuar me vanilje.
•miell 2 gota uji
•sheqer 1 gote uji
•250 grame mjalte
•6 kokrra veze te plota
•sode 1 luge kafeje
•arra 1 filxhan caji
•gjalp i shkrir 250g
•per sherbetin: sheqer 4 gota uji dhe 3 gota uje
Ne nje ene perzihen mire sheqeri, vezet , mjalti, gjalpi dhe ne fund shtohen arrat. Pastaj hidhet mielli i perzier me par me soden. Perzihen derisa te jete lagur i tere mielli.
Lyhet nje tave me diameter rreth 30-35 cm me gjalp hidhet brumi qe pergatitem.
Piqet ne 200 grade per 35-40 minuta.
Lihet te ftohet plotesisht dhe pritet ne forem rombi ose katrore simbas deshires. sherbeti hidhet i nxeht dhe aromatizuar me vanilje.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|