ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Σελίδα 1 από 1
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Υλικά
1/2 κιλού καλαμάρια
1 κιλό μύδια με το όστρακο
1/4 κούπας λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
400 γρ. σπαγγέτι λιγκουίνι ή bavette με άρωμα πέστο ή πιπεριάς
1/4 κούπας λάδι
1 κόκκινη πιπεριά ζουλιέν
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουταλάκι τριμμένες καυτερές πιπερίτσες
ξύσμα 1 λεμονιού
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ατομα: 5
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνψησίματος: 1 ώραος
Εκτέλεση
Τρίψτε και καθαρίστε καλά τα μύδια. Βάλτε σε κατσαρόλα το κρασί με το χυμό λεμονιού να βράσει, ρίξτε τα μύδια, σκεπάστε και σιγοβράστε τα 5', ν' ανοίξουν. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα σ' ένα μπολ και φυλάξτε το ζουμί. Σοτάρετε το σκόρδο και τις πιπεριές στο λάδι, να μαραθούν. Προσθέστε τις πιπερίτσες, το ξύσμα λεμονιού, τα καλαμάρια και το ζουμί από τα μύδια. Σιγοβράστε τα καλαμαράκια σκεπασμένα, ώσπου να μαλακώσουν. Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι, στραγγίστε τα κι αδειάστε τα σε ζεστή πιατέλα. Καθαρίστε τα μύδια και κρατήστε μερικά με το όστρακο για τη διακόσμηση της πιατέλας. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα μύδια μέσα στη σάλτσα με τα καλαμάρια κι αδειάστε τα επάνω στα μακαρόνια. Σερβίρετέ τα αμέσως, πασπαλίζοντάς τα με το μαϊντανό και 2-3 κουταλιές λάδι.
ΒUONA PETTIT
Υλικά
1/2 κιλού καλαμάρια
1 κιλό μύδια με το όστρακο
1/4 κούπας λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
400 γρ. σπαγγέτι λιγκουίνι ή bavette με άρωμα πέστο ή πιπεριάς
1/4 κούπας λάδι
1 κόκκινη πιπεριά ζουλιέν
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουταλάκι τριμμένες καυτερές πιπερίτσες
ξύσμα 1 λεμονιού
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ατομα: 5
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνψησίματος: 1 ώραος
Εκτέλεση
Τρίψτε και καθαρίστε καλά τα μύδια. Βάλτε σε κατσαρόλα το κρασί με το χυμό λεμονιού να βράσει, ρίξτε τα μύδια, σκεπάστε και σιγοβράστε τα 5', ν' ανοίξουν. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα σ' ένα μπολ και φυλάξτε το ζουμί. Σοτάρετε το σκόρδο και τις πιπεριές στο λάδι, να μαραθούν. Προσθέστε τις πιπερίτσες, το ξύσμα λεμονιού, τα καλαμάρια και το ζουμί από τα μύδια. Σιγοβράστε τα καλαμαράκια σκεπασμένα, ώσπου να μαλακώσουν. Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι, στραγγίστε τα κι αδειάστε τα σε ζεστή πιατέλα. Καθαρίστε τα μύδια και κρατήστε μερικά με το όστρακο για τη διακόσμηση της πιατέλας. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα μύδια μέσα στη σάλτσα με τα καλαμάρια κι αδειάστε τα επάνω στα μακαρόνια. Σερβίρετέ τα αμέσως, πασπαλίζοντάς τα με το μαϊντανό και 2-3 κουταλιές λάδι.
ΒUONA PETTIT
kalimera- Αριθμός μηνυμάτων : 11
Ημερομηνία εγγραφής : 09/11/2009
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης