Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Zupa Shqiptare

Πήγαινε κάτω

Zupa Shqiptare Empty Zupa Shqiptare

Δημοσίευση  Admin Σαβ 22 Ιαν - 15:07

Per kremin:
~~~~~~~~~~
2 kokrra vez
3 gota uji qumesht
sheqer 5 luge gjelle
miell 3 luge gjelle
krem torte (i gatshem) se marenga nuk preferohet me
arra te shtypura 1 luge gjelle
recel 2 luge gjelle
pak kakao,
liker sipas deshires nje luge gjelle per racion.

Fillimisht pergatitet pandispanja.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Rrihen 2 vezet derisa te fryhen (ne fillim te bardhat pastaj i hidhen te verdhat)hidhen 2 luge sheqer, rrihen sa te shkrije sheqeri
pastaj i hidhen edhe 2 luge miell. perzihen dhe per te bere forma ne forme disku i hedhim ne kaush pasticieri. i vendosim format ne nje
tave te vogel (per 4-5 racione) te lyer me gjalp dhe piqen ne furre ne temp. 150-180 grade.

Pergatitja e kremit:
~~~~~~~~~~~~~~~~~

Valohet qumeshti, dhe lihet te ftohet pak. Vecmas rrihen vezet me sheqer, hidhet miell, shtohet qumeshti qe valuam, dhe vihet ne zjarr
deri sa te nxjerre flluskat e para.Hiqet nga zjarri dhe i hidhet vanilje. Kremin sipas deshires e ndajme ne dy pjese, dhe njeren e perziejme
me pak kakao per ngjyre. Marrim 4-5 gota me fron ose kupa ku do pergatisim zupat. Ne fund te gotes hedhim pak krem, mbi te vendosim
copen e pandispanjes qe perpara e kemi lagur me shurup te aromatizuar me esence limoni ose portokalli, ose edhe me liker.
Mbi pandispanje hidhen ca arra te grira dhe pak recel dhe siper kesaj hidhet perseri masa e kremit me kakao qe te behet me dy ngjyra
kremi. Siper zbukurohet me kremin e tortes dhe sperkatet me arra te grira dhe ne mes pak recel.

Pas perfundimit te pergatitjes futen gotat ne frigorifer dhe lihen per nja dy ore. ( jo ne ngrirje).
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης