Μπουγάτσα πίτσα
Σελίδα 1 από 1
Μπουγάτσα πίτσα
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Συστατικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 φλυτζ. τσαγιού βούτυρο
σάλτσα ντομάτας
ρίγανη
βασιλικός
κασέρι γκούντα
φέτες πάριζα
μπέικον
ψιλοκομμένα μανιτάρια
ψιλοκομμένες και καθαρισμένες από τα κουκούτσια ελιές
ψιλοκομμένες πιπεριές φλωρίνης
1 φλυτζ. τσαγιού τριμμένη φέτα
Οδηγίες
1.Λιώνετε το βούτυρο και κατόπιν βουτυρώνετε ένα ταψί κι απλώνετε το πρώτο φύλλο κρούστας, το βουτυρώνετε λιγάκι και προσθέτετε το δεύτερο φύλλο κρούστας και ξαναβουτυρώνετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία φύλλου-βουτύρου 6-7 φορές.
2.Το τελευταίο φύλλο που θα βάλετε μην το βουτυρώσετε, αλλά απλώστε σάλτσα ντομάτας και κατόπιν λίγη ρίγανη και βασιλικό. Προσθέτετε το γκούντα, την πάριζα, το μπέικον, τα μανιτάρια, τις ελιές, τις πιπεριές και τέλος τρίψτε λίγη φέτα.
3.Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία φύλλου-βουτύρου μέχρι να σας τελειώσουν τα φύλλα. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κασέρι που χρησιμοποίησα είναι μόνο 12 φέτες κι άλλες τόσες είναι η πάριζα, δε χρειάζεται άλλωστε να μπουκώσουμε με λιπαρά και χοληστερόλη το πιάτο μας!
Το ταψί που χρησιμοποίησα είναι αυτό της κουζίνας μου!
Εγώ την ψήνω αρκετά ώστε να έχει τραγανό αποτέλεσμα, μπορείτε να αλλάξετε το χρόνο ψησίματος ανάλογα με τα γούστα σας.
Συστατικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 φλυτζ. τσαγιού βούτυρο
σάλτσα ντομάτας
ρίγανη
βασιλικός
κασέρι γκούντα
φέτες πάριζα
μπέικον
ψιλοκομμένα μανιτάρια
ψιλοκομμένες και καθαρισμένες από τα κουκούτσια ελιές
ψιλοκομμένες πιπεριές φλωρίνης
1 φλυτζ. τσαγιού τριμμένη φέτα
Οδηγίες
1.Λιώνετε το βούτυρο και κατόπιν βουτυρώνετε ένα ταψί κι απλώνετε το πρώτο φύλλο κρούστας, το βουτυρώνετε λιγάκι και προσθέτετε το δεύτερο φύλλο κρούστας και ξαναβουτυρώνετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία φύλλου-βουτύρου 6-7 φορές.
2.Το τελευταίο φύλλο που θα βάλετε μην το βουτυρώσετε, αλλά απλώστε σάλτσα ντομάτας και κατόπιν λίγη ρίγανη και βασιλικό. Προσθέτετε το γκούντα, την πάριζα, το μπέικον, τα μανιτάρια, τις ελιές, τις πιπεριές και τέλος τρίψτε λίγη φέτα.
3.Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία φύλλου-βουτύρου μέχρι να σας τελειώσουν τα φύλλα. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κασέρι που χρησιμοποίησα είναι μόνο 12 φέτες κι άλλες τόσες είναι η πάριζα, δε χρειάζεται άλλωστε να μπουκώσουμε με λιπαρά και χοληστερόλη το πιάτο μας!
Το ταψί που χρησιμοποίησα είναι αυτό της κουζίνας μου!
Εγώ την ψήνω αρκετά ώστε να έχει τραγανό αποτέλεσμα, μπορείτε να αλλάξετε το χρόνο ψησίματος ανάλογα με τα γούστα σας.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης