Ισπανική ομελέτα
Σελίδα 1 από 1
Ισπανική ομελέτα
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Μερίδες: 6, χρόνος παρασκευής: 35΄
Υλικά
■8 αυγά
■4 κ.σ. φρέσκο γάλα
■1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
■3 φέτες ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο
■1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
■1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε καρέ
■2 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρέ
■1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
■1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
■1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
■Αλάτι
■Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
2. Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός τα αυγά με το γάλα για 3΄-4΄. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το τυρί. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και τα σοταρισμένα υλικά.
3. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε την ομελέτα. Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η ομελέτα.
Μερίδες: 6, χρόνος παρασκευής: 35΄
Υλικά
■8 αυγά
■4 κ.σ. φρέσκο γάλα
■1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
■3 φέτες ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο
■1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
■1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε καρέ
■2 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρέ
■1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
■1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
■1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
■Αλάτι
■Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
2. Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός τα αυγά με το γάλα για 3΄-4΄. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το τυρί. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και τα σοταρισμένα υλικά.
3. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε την ομελέτα. Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η ομελέτα.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης