Σουφλέ με ζυμαρικά
Σελίδα 1 από 1
Σουφλέ με ζυμαρικά
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Μερίδες: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10΄, Χρόνος ψησίματος: 20
Υλικά
350 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι ή πένες
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλ. τσαγ. ανθότυρο σε τρίμματα
2 μεγάλα αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
½ φλ. τσαγ. φρέσκο γάλα
1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένo
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φέτες ψωμί του τοστ
1. Βουτυρώνουμε 4 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 5΄-6΄ και τα στραγγίζουμε καλά.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το 1½ φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι, το ανθότυρο και το σκόρδο. Προσθέτουμε ½ κ.γλ. αλάτι, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε την πάπρικα. Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά.
3. Στο μπλέντερ χτυπάμε το ψωμί ώστε να αλεστεί καλά σε τρίμματα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ξαναχτυπάμε.
4. Ισομοιράζουμε το μίγμα στα ατομικά μπολάκια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τέλος ισομοιράζουμε τα ψίχουλα.
5. Ψήνουμε σε μπεν μαρί φούρνου στους 180° για περίπου 20΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να σταθεροποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε το νοστιμότατο πιάτο στους καλεσμένους μας.
Μερίδες: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 10΄, Χρόνος ψησίματος: 20
Υλικά
350 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι ή πένες
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλ. τσαγ. ανθότυρο σε τρίμματα
2 μεγάλα αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
½ φλ. τσαγ. φρέσκο γάλα
1 σκ. σκόρδο πολτοποιημένo
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φέτες ψωμί του τοστ
1. Βουτυρώνουμε 4 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 5΄-6΄ και τα στραγγίζουμε καλά.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το 1½ φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι, το ανθότυρο και το σκόρδο. Προσθέτουμε ½ κ.γλ. αλάτι, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε την πάπρικα. Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά.
3. Στο μπλέντερ χτυπάμε το ψωμί ώστε να αλεστεί καλά σε τρίμματα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ξαναχτυπάμε.
4. Ισομοιράζουμε το μίγμα στα ατομικά μπολάκια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τέλος ισομοιράζουμε τα ψίχουλα.
5. Ψήνουμε σε μπεν μαρί φούρνου στους 180° για περίπου 20΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να σταθεροποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε το νοστιμότατο πιάτο στους καλεσμένους μας.
Σουφλέ με τυριά
Σουφλέ με τυριά
Υλικά
½ κιλό τυρί Gouda
½ κιλό τυρί Edam
½ κιλό μαλακό κασέρι
½ κιλό ζαμπόν
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 πακέτο λαζάνια
1 κρέμα γάλακτος
λίγη Φυτίνη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λαζάνια. Εν τω μεταξύ τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη (στη μεγάλη σκάλα, εκεί που τρίβουμε την τομάτα) και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια το ζαμπόν.
Αφού βράσουν τα λαζάνια τα βάζουμε σ΄ένα πυρέξ και ρίχνουμε πάνω τους την φυτίνη ζεματισμένη. Μετά ρίχνουμε τα τυριά, το ζαμπόν και τα μανιτάρια στο πυρέξ με τα λαζάνια και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος (ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ).
Το βάζουμε στον φούρνο και το ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρόσεξα ότι αν βάλουμε το φαγητό έτοιμο αλλά άψητο στο ψυγείο για 1 ώρα ψήνεται μετά καλύτερα η κρέμα.
Υλικά
½ κιλό τυρί Gouda
½ κιλό τυρί Edam
½ κιλό μαλακό κασέρι
½ κιλό ζαμπόν
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 πακέτο λαζάνια
1 κρέμα γάλακτος
λίγη Φυτίνη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λαζάνια. Εν τω μεταξύ τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη (στη μεγάλη σκάλα, εκεί που τρίβουμε την τομάτα) και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια το ζαμπόν.
Αφού βράσουν τα λαζάνια τα βάζουμε σ΄ένα πυρέξ και ρίχνουμε πάνω τους την φυτίνη ζεματισμένη. Μετά ρίχνουμε τα τυριά, το ζαμπόν και τα μανιτάρια στο πυρέξ με τα λαζάνια και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος (ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ).
Το βάζουμε στον φούρνο και το ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρόσεξα ότι αν βάλουμε το φαγητό έτοιμο αλλά άψητο στο ψυγείο για 1 ώρα ψήνεται μετά καλύτερα η κρέμα.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|