Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ψαροκεφτέδες

Πήγαινε κάτω

Ψαροκεφτέδες Empty Ψαροκεφτέδες

Δημοσίευση  Admin Δευ 4 Οκτ - 13:12


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Υλικά:

•500 γραμ. μπακαλιάρο ή πέρκα βρασμένο και χωρίς κόκκαλα

•3 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα

•λίγο γάλα

•1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα

•λίγη μουστάρδα

•χυμός ενός λεμονιού

•αλάτι

•πιπέρι

•δυόσμος

•μαϊντανός

•αλεύρι για όλες τις χρήσεις-όσο πάρει-

Εκτέλεση:

•Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα και σε λίγα λεπτά το στίβουμε.
•Το βάζουμε σε ένα μπωλ και εκεί ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά-το ψάρι σε πολύ μικρά κομματάκια- εκτός από το αλεύρι, το οποίο θα προσθέσουμε στο τέλος, λίγο-λίγο ώστε να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική, όχι πολύ σφιχτή γιατί με το τηγάνισμα θα σφίξει κι άλλο. Όχι πάρα πολύ αλεύρι, γιατί σφίγγουν!

•Πλάθουμε κεφτέδες κανονικού μεγέθους- ή και μεγέθους μπουκιάς αν προτιμάμε-. Καλύτερα να είναι πλακουτσοί κάπως, ώστε να τηγανιστούν καλύτερα ως μέσα.

•Αν κολλάνε τα χέρια μας κατά το πλάσιμο, τα βουτάμε σε αλεύρι.

•Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε ελαιόλαδο.
Τους σερβίρουμε ζεστούς, με φέτες λεμονιού, μαγιονέζα και μια δροσερή σαλάτα!

Σημείωση: Και με άλλα ψάρια -πάντα βρασμένα και χωρίς κόκκαλα- θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Το ίδιο και με καλά βρασμένο χταπόδι κομμένο σε μικρά κομματάκια, έχετε "χταποδοκεφτέδες"!


Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης