Ψαροκεφτέδες
Σελίδα 1 από 1
Ψαροκεφτέδες
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Υλικά:
•500 γραμ. μπακαλιάρο ή πέρκα βρασμένο και χωρίς κόκκαλα
•3 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
•λίγο γάλα
•1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
•λίγη μουστάρδα
•χυμός ενός λεμονιού
•αλάτι
•πιπέρι
•δυόσμος
•μαϊντανός
•αλεύρι για όλες τις χρήσεις-όσο πάρει-
Εκτέλεση:
•Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα και σε λίγα λεπτά το στίβουμε.
•Το βάζουμε σε ένα μπωλ και εκεί ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά-το ψάρι σε πολύ μικρά κομματάκια- εκτός από το αλεύρι, το οποίο θα προσθέσουμε στο τέλος, λίγο-λίγο ώστε να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική, όχι πολύ σφιχτή γιατί με το τηγάνισμα θα σφίξει κι άλλο. Όχι πάρα πολύ αλεύρι, γιατί σφίγγουν!
•Πλάθουμε κεφτέδες κανονικού μεγέθους- ή και μεγέθους μπουκιάς αν προτιμάμε-. Καλύτερα να είναι πλακουτσοί κάπως, ώστε να τηγανιστούν καλύτερα ως μέσα.
•Αν κολλάνε τα χέρια μας κατά το πλάσιμο, τα βουτάμε σε αλεύρι.
•Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε ελαιόλαδο.
Τους σερβίρουμε ζεστούς, με φέτες λεμονιού, μαγιονέζα και μια δροσερή σαλάτα!
Σημείωση: Και με άλλα ψάρια -πάντα βρασμένα και χωρίς κόκκαλα- θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Το ίδιο και με καλά βρασμένο χταπόδι κομμένο σε μικρά κομματάκια, έχετε "χταποδοκεφτέδες"!
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης