Μοσχάρι προκάδο, Παραδοσιακή
Σελίδα 1 από 1
Μοσχάρι προκάδο, Παραδοσιακή
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Κεφαλονίτικη σπεσιαλιτέ
Τι θα χρειαστείτε:
*1 ½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο, νουά ή
κιλότο
*3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
*1/3 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό
ψιλοκομμένο
*5-6 καρφάκια γαρίφαλου
*3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
*½ φλιτζ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
*2 φλιτζ. τσαγιού χυμό ντομάτας
*Αλάτι, πιπέρι
Ετοιμασία:
Αναμιγνύετε το σκόρδο με το μαϊντανό, τα γαρίφαλα, αλάτι και πιπέρι. Τρυπάτε το κρέας κατά διαστήματα με μια μεταλλική βέργα για σουβλάκια ή με ένα μυτερό μαχαίρι και γεμίζετε τις τρύπες με το μίγμα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και βράζετε το κρέας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το κόβετε σε φέτες χωρίς να τις χωρίσετε μέχρι κάτω, το πιέζετε για να κλείσει και πάλι, το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και το στηρίζετε στις άκρες της (ή το δένετε) για να κρατηθεί κλειστό. Συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές ή με ζυμαρικά της αρεσκείας σας.
Κεφαλονίτικη σπεσιαλιτέ
Τι θα χρειαστείτε:
*1 ½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο, νουά ή
κιλότο
*3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
*1/3 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό
ψιλοκομμένο
*5-6 καρφάκια γαρίφαλου
*3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
*½ φλιτζ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
*2 φλιτζ. τσαγιού χυμό ντομάτας
*Αλάτι, πιπέρι
Ετοιμασία:
Αναμιγνύετε το σκόρδο με το μαϊντανό, τα γαρίφαλα, αλάτι και πιπέρι. Τρυπάτε το κρέας κατά διαστήματα με μια μεταλλική βέργα για σουβλάκια ή με ένα μυτερό μαχαίρι και γεμίζετε τις τρύπες με το μίγμα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και βράζετε το κρέας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το κόβετε σε φέτες χωρίς να τις χωρίσετε μέχρι κάτω, το πιέζετε για να κλείσει και πάλι, το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και το στηρίζετε στις άκρες της (ή το δένετε) για να κρατηθεί κλειστό. Συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές ή με ζυμαρικά της αρεσκείας σας.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|