Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Τουρλού

Πήγαινε κάτω

Τουρλού Empty Τουρλού

Δημοσίευση  Admin Τρι 17 Νοε - 22:28

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Υλικά

1 κιλό φασολάκια
3 κολοκυθάκια
4 μελιτζάνες
5 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 κουταλιά δυόσμο τριμμένο
1 κούπα λάδι
Αλάτι
Πιπέρι


Ετοιμασία

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα περίπου. Στην συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά μας.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα με νερό, αλάτι και λεμόνι.
Ανακατεύουμε το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το κεφαλοτύρι, ένα αυγό, 1 κούπα λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Σκάβουμε τις αγκινάρες, βάζουμε μέσα την γέμιση που κάναμε, τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα (να ακουμπούν μεταξύ τους για να μην χυθεί η γέμιση), προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε λίγο νερό (να μην σκεπαστούν τελείως) και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου.
Μόλις γίνει το φαγητό χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι, προσθέτουμε σιγά-σιγά ζουμί από το φαγητό στο αυγολέμονο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης