Μπουρίτο.....
Σελίδα 1 από 1
Μπουρίτο.....
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμενο
- 1 κ.γ. κύμινο
- λίγη κανέλα
- 2 κοκκινες πιπεριες καυτερες ψιλοκομμένες
- 1 ντομάτα τριμένη
- 4 τορτίγιες
Εκτέλεση
- Σωτάρετεσε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και προσθέτω το σκορδο, το κύμινο, την κανέλα και τις πιπεριές ανακατευοντας διαρκώς. Προσθέτετε τον κιμά ανακατευοντας συνέχεια για να σωταριστεί πολύ καλά και να ανακατευτει με τα μπαχαρικά.
- Προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι και λίγο νερό. Σιγοβράζει μέχρι να εξατμιστει το νερό τελείως.
Ζεσταίνετε λίγο τις πιτες . Βάζετε επάνω τους τον κιμα και τις διπλώνω σε ρολά.
TIPS:Μπορείτε να βάλετε μαζί με τον κιμά στις πίτες πριν τις δίπλώσετε και λίγο τυρι τσενταρ.
Τορτίγιες
Υλικά συνταγής:
Για όλες τις χρήσεις αλεύρι: 180 γρ.
Αλάτι: 1 κουταλάκι
Νερό: 80 ml περίπου
Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και σταδιακά προσθέτετε το νερό. Ζυμώνετε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια.
2. Χωρίζετε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να ξεκουραστούν 20 λεπτά.
3. Ανοίγετε κάθε κομμάτι ζύμης σε δίσκο, περίπου 15 εκ. διάμετρο.
4. Ζεσταίνετε το τηγάνι, χωρίς λάδι και ψήνετε τις πίτες και από τις 2 πλευρές, πιέζοντάς τις καλά με σπάτουλα για αν ψηθούν.
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμενο
- 1 κ.γ. κύμινο
- λίγη κανέλα
- 2 κοκκινες πιπεριες καυτερες ψιλοκομμένες
- 1 ντομάτα τριμένη
- 4 τορτίγιες
Εκτέλεση
- Σωτάρετεσε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και προσθέτω το σκορδο, το κύμινο, την κανέλα και τις πιπεριές ανακατευοντας διαρκώς. Προσθέτετε τον κιμά ανακατευοντας συνέχεια για να σωταριστεί πολύ καλά και να ανακατευτει με τα μπαχαρικά.
- Προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι και λίγο νερό. Σιγοβράζει μέχρι να εξατμιστει το νερό τελείως.
Ζεσταίνετε λίγο τις πιτες . Βάζετε επάνω τους τον κιμα και τις διπλώνω σε ρολά.
TIPS:Μπορείτε να βάλετε μαζί με τον κιμά στις πίτες πριν τις δίπλώσετε και λίγο τυρι τσενταρ.
Τορτίγιες
Υλικά συνταγής:
Για όλες τις χρήσεις αλεύρι: 180 γρ.
Αλάτι: 1 κουταλάκι
Νερό: 80 ml περίπου
Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και σταδιακά προσθέτετε το νερό. Ζυμώνετε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια.
2. Χωρίζετε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να ξεκουραστούν 20 λεπτά.
3. Ανοίγετε κάθε κομμάτι ζύμης σε δίσκο, περίπου 15 εκ. διάμετρο.
4. Ζεσταίνετε το τηγάνι, χωρίς λάδι και ψήνετε τις πίτες και από τις 2 πλευρές, πιέζοντάς τις καλά με σπάτουλα για αν ψηθούν.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|