Γιαλαντζί ντολμάδες
Σελίδα 1 από 1
Γιαλαντζί ντολμάδες
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Υλικά:
κληματόφυλλα, 2 φλιτζάνια ρύζι
5 φλιτζάνια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισό φλιτζάνι κουκουνάρια
1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1½ φλιτζάνι λάδι - αλάτι - πιπέρι - λεμόνι
Ξανθίζουμε τα κρεμμύδια με 1 φλιτζάνι λάδι. Προσθέτουμε δυο φλιτζάνια του τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι, το άνηθο και το μαϊντανό, το ρύζι, μουσκεμένο για λίγη ώρα και στραγγισμένο, και τα κουκουνάρια. Ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρουν βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να σιγοβράσουν και ν' απoρρoφηθoύν τα υγρά. Τ' αδειάζουμε τότε σε λεκάνη, να μισοκρυώσουν.
Ζεματάμε και στραγγίζουμε τα κληματόφυλλα, γεμίζουμε το καθένα με δυο κουταλιές του γλυκού από τη γέμιση και τα τυλίγουμε.
Στρώνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με τα πιο χοντρά φύλλα, από τα κληματόφυλλα που τα έχουμε κρατήσει, και πάνω αραδιάζουμε τους ντολμάδες, σε δυο, τρεις ή και τέσσερις στρώσεις, τη μια πάνω στην άλλη. Αλατοπιπερώνουμε, πρoσθέτoυμε δυο φλιτζάνια νερό, το χυμό ενός λεμονιού και μισό φλιτζάνι λάδι, τοποθετούμε πάνω τους ανάποδα ένα πιάτο, τους αφήνουμε να σιγοβράσουν με σκεπασμένη κατσαρόλα 40-50 λεπτά της ώρας, τους αποσύρουμε από τη φωτιά, κι αφήνουμε να κρυώσουν.
Σερβίρονται συvήθως κρύοι.
Υλικά:
κληματόφυλλα, 2 φλιτζάνια ρύζι
5 φλιτζάνια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισό φλιτζάνι κουκουνάρια
1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1½ φλιτζάνι λάδι - αλάτι - πιπέρι - λεμόνι
Ξανθίζουμε τα κρεμμύδια με 1 φλιτζάνι λάδι. Προσθέτουμε δυο φλιτζάνια του τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι, το άνηθο και το μαϊντανό, το ρύζι, μουσκεμένο για λίγη ώρα και στραγγισμένο, και τα κουκουνάρια. Ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πάρουν βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να σιγοβράσουν και ν' απoρρoφηθoύν τα υγρά. Τ' αδειάζουμε τότε σε λεκάνη, να μισοκρυώσουν.
Ζεματάμε και στραγγίζουμε τα κληματόφυλλα, γεμίζουμε το καθένα με δυο κουταλιές του γλυκού από τη γέμιση και τα τυλίγουμε.
Στρώνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με τα πιο χοντρά φύλλα, από τα κληματόφυλλα που τα έχουμε κρατήσει, και πάνω αραδιάζουμε τους ντολμάδες, σε δυο, τρεις ή και τέσσερις στρώσεις, τη μια πάνω στην άλλη. Αλατοπιπερώνουμε, πρoσθέτoυμε δυο φλιτζάνια νερό, το χυμό ενός λεμονιού και μισό φλιτζάνι λάδι, τοποθετούμε πάνω τους ανάποδα ένα πιάτο, τους αφήνουμε να σιγοβράσουν με σκεπασμένη κατσαρόλα 40-50 λεπτά της ώρας, τους αποσύρουμε από τη φωτιά, κι αφήνουμε να κρυώσουν.
Σερβίρονται συvήθως κρύοι.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|