Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ισπανική ομελέτα

Πήγαινε κάτω

Ισπανική ομελέτα Empty Ισπανική ομελέτα

Δημοσίευση  Admin Δευ 4 Οκτ - 22:14

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Μερίδες: 6, χρόνος παρασκευής: 35΄

Υλικά

■8 αυγά
■4 κ.σ. φρέσκο γάλα
■1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
■3 φέτες ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο
■1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
■1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε καρέ
■2 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρέ
■1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
■1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
■1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
■Αλάτι
■Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
2. Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός τα αυγά με το γάλα για 3΄-4΄. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το τυρί. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και τα σοταρισμένα υλικά.
3. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε την ομελέτα. Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η ομελέτα.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης