Ρυζόγαλο
Σελίδα 1 από 1
Ρυζόγαλο
Υλικά για 6 μπωλάκια
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ
2 φλυτζάνια νερό
1 λίτρο γάλα (1,5 % χρησιμοποίησα)
1 φλυτζάνι τσαγιού (και λιγότερο) ζάχαρη
2 βανίλιες ή φλούδα λεμονιού
2 κουτ. γλ. κορν φλάουρ
κανέλλα
Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε για 10 λεπτά περίπου με το νερό.
Όταν έχει μισοβράσει περίπου στα 10 λεπτά, προσθέτουμε το γάλα αφού κρατήσουμε λίγο (2-3 κουταλιές) για να ανακατέψουμε το κορν φλάουρ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά γιατί φουσκώνει, συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα δέκα λεπτά περίπου ενώ ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσει.
Όταν έχει βράσει πια, ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το γάλα και το ρίχνουμε κι αυτό. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε και τις βανίλιες και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις για να χυλώσει.
Το ρυζόγαλο πρέπει να είναι αραιό γιατί πήζει όπως κρυώνει.
Tip: Μην περιμένετε να χυλώσει και να "σπάσει" το ρύζι σας αν από την αρχή προσθέσετε τη ζάχαρη!
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|