Αρνάκι με γιαούρτι
Σελίδα 1 από 1
Αρνάκι με γιαούρτι
Υλικά
2 κιλά αρνάκι γάλακτος
1 1/2 κιλό γιαούρτι πρόβειο
8 αυγά
3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
2 1/2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελληνική κουζίνα
Ετοιμασία
Πλένουμε καλά το κρέας, το στραγγίζουμε, το βουτυρώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί μαζί με μία κούπα νερό.
Αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί σε χαμηλό φούρνο και το γυρίζουμε μερικές φορές για να πάρει χρώμα.
Σε ένα σκεύος χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε το γιαούρτι και το σιμιγδάλι δουλεύοντας όλα τα υλικά μαζί ώστε να γίνουν ένα μίγμα ομοιόμορφο.
Οταν το κρέας είναι έτοιμο το περιχύνουμε με το μίγμα μας και ψήνουμε για λίγο ακόμη μέχρι να σχηματιστεί μια ροδοκόκκινη κρούστα.
2 κιλά αρνάκι γάλακτος
1 1/2 κιλό γιαούρτι πρόβειο
8 αυγά
3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
2 1/2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελληνική κουζίνα
Ετοιμασία
Πλένουμε καλά το κρέας, το στραγγίζουμε, το βουτυρώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί μαζί με μία κούπα νερό.
Αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί σε χαμηλό φούρνο και το γυρίζουμε μερικές φορές για να πάρει χρώμα.
Σε ένα σκεύος χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε το γιαούρτι και το σιμιγδάλι δουλεύοντας όλα τα υλικά μαζί ώστε να γίνουν ένα μίγμα ομοιόμορφο.
Οταν το κρέας είναι έτοιμο το περιχύνουμε με το μίγμα μας και ψήνουμε για λίγο ακόμη μέχρι να σχηματιστεί μια ροδοκόκκινη κρούστα.
Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο
Αρνάκι με πατάτες στο φούρνο
Υλικά
1 1/2 κιλό αρνάκι (μπούτι)
1 κιλό πατάτες
Σκόρδο
Λεμόνι
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελληνική κουζίνα
Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός
-Ερυθρός ημίγλυκος
Ετοιμασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας.
Το τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία και βάζουμε μέσα τα σκόρδα.
Αλείφουμε το κρέας με τον χυμό του λεμονιού, το αλατιπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με το κρέας.
Ρίχνουμε το λάδι ή το λιωμένο βούτυρο πάνω στο φαγητό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο) για 1 1/2 ώρα περίπου.
Υλικά
1 1/2 κιλό αρνάκι (μπούτι)
1 κιλό πατάτες
Σκόρδο
Λεμόνι
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελληνική κουζίνα
Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός
-Ερυθρός ημίγλυκος
Ετοιμασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας.
Το τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία και βάζουμε μέσα τα σκόρδα.
Αλείφουμε το κρέας με τον χυμό του λεμονιού, το αλατιπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με το κρέας.
Ρίχνουμε το λάδι ή το λιωμένο βούτυρο πάνω στο φαγητό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο) για 1 1/2 ώρα περίπου.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|