Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας (Ναπολιτέν)
Σελίδα 1 από 1
Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας (Ναπολιτέν)
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Μερίδες: 4
Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια
500 γρ. χυμός ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
1 φύλλο δάφνη
2 πρέζες βασιλικό ή 8 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
1 σφηνάκι λευκό κρασί
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, βασιλικό και τέλος ρίχνουμε 1 ½ ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου για 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Τα μακαρόνια τα βράζουμε σε αρκετό νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει αλάτι και τα βράζουμε για 7- 8λεπτά. Μετά τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με νερό και προσθέτουμε βούτυρο ή ηλιέλαιο στην κατσαρόλα αφού το έχουμε κάψει πρώτα.
Μερίδες: 4
Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια
500 γρ. χυμός ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
1 φύλλο δάφνη
2 πρέζες βασιλικό ή 8 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
1 σφηνάκι λευκό κρασί
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, βασιλικό και τέλος ρίχνουμε 1 ½ ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου για 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Τα μακαρόνια τα βράζουμε σε αρκετό νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει αλάτι και τα βράζουμε για 7- 8λεπτά. Μετά τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με νερό και προσθέτουμε βούτυρο ή ηλιέλαιο στην κατσαρόλα αφού το έχουμε κάψει πρώτα.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|