Κοκορασ Γιουβετσι
Σελίδα 1 από 1
Κοκορασ Γιουβετσι
ΚΟΚΟΡΑΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
ΥΛΙΚΑ
για 6 άτομα
1 κόκορα χωριάτικο (2κιλά)
½ κιλό χυλοπίτες
1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σουπ. αλάτι
1 κουτ. γλυκ. πιπέρι
1 κουτ. σουπ. πελτέ
Μυτζήθρα ξερή για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τον κόκορα τον κόβουμε σε τεμάχια και το βάζουμε στο ταψί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, την ντομάτα και δύο φλιτζάνια νερό.
Το βάζουμε στον φούρνο και το ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, συμπληρώνουμε πέντε ποτήρια νερό, μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις χυλοπίτες για 12 λεπτά.
Το βγάζουμε και το σερβίρουμε με μυζήθρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
ΥΛΙΚΑ
για 6 άτομα
1 κόκορα χωριάτικο (2κιλά)
½ κιλό χυλοπίτες
1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σουπ. αλάτι
1 κουτ. γλυκ. πιπέρι
1 κουτ. σουπ. πελτέ
Μυτζήθρα ξερή για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τον κόκορα τον κόβουμε σε τεμάχια και το βάζουμε στο ταψί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, την ντομάτα και δύο φλιτζάνια νερό.
Το βάζουμε στον φούρνο και το ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, συμπληρώνουμε πέντε ποτήρια νερό, μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις χυλοπίτες για 12 λεπτά.
Το βγάζουμε και το σερβίρουμε με μυζήθρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|