Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Σαλάτες Με θαλασσινά

Πήγαινε κάτω

Σαλάτες  Με θαλασσινά Empty Σαλάτες Με θαλασσινά

Δημοσίευση  Admin Παρ 13 Νοε - 14:46

Γαριδοκαβουροσαλάτα

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Συστατικά
10 γαρίδες περίπου
Μισή κονσέρβα ψίχα καβουριού
2 κομμάτια απομίμηση αστακού
Λίγο Μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ σκελίδα σκόρδο
2 ½ Κουταλιές σούπας μαγιονέζας (λάιτ)
½ κουταλάΟδηγίες

Οδηγίες

1.Βράζουμε ή τηγανίζουμε της γαρίδες.
2.Στραγγίζουμε το νερό από το καβούρι (πρέπει να είναι εντελώς στεγνό)
3.Κόβουμε τον "αστακό" σε χοντρά κομμάτια.
4.Σε μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά την μαγιονέζα με την μουστάρδα, τον μαϊντανό και το περασμένο από τρίφτη σκορδάκι.
5.Καθαρίζουμε εντελώς τις μισές γαρίδες.
6.Τις προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το καβούρι και τον αστακό. Ανακατεύουμε ελαφρά.
7.Καθαρίζουμε της υπόλοιπες γαρίδες αφήνοντας την ουρά και τις στολίζουμε γύρω-γύρω από την σαλάτα.
8.Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο να τραβήξει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να στεγνώσω το καβούρι χρησιμοποιώ στραγγιστήρι τσαγιού. Επίσης για χρώμα και διακόσμηση βάζω από πάνω στο κέντρο ένα μικρό ραδίκι.
κι του γλ. Μουστάρδα.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σαλάτες  Με θαλασσινά Empty Καβουροσαλάτα πανεύκολη και νόστιμη

Δημοσίευση  Admin Παρ 13 Νοε - 14:49

Καβουροσαλάτα πανεύκολη και νόστιμη

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Συστατικά

750 ml. μαγιονέζα

500 ml. ντρέσινγκ θαλασσινών (κατα προτίμηση για γαρίδες κοκταίηλ)
2 μεγάλα πακέτα καβουρόψιχα (σουρίμι) ή 4 μικρά πακέτα
5 πράσινα μέρη χωρίς φύλλο ψιλοκομμένα από μαρούλι (δηλ. τα άσπρα τρυφερά μέρη του μαρουλιού)

Οδηγίες

1.Κόβουμε την καβουρόψιχα σε κυβάκια 1 εκατοστού.
2.Σε μπωλ βάζουμε τα κομμένα καβουρόποδα.
3.Προσθέτουμε την μαγιονέζα, το ντρέσινγκ θαλασσινών, το ψιλοκομμένο μαρούλι, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο από την προηγούμενη (προαιρετικά).
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης