Πανετόνε (γλυκό ψωμί)
Σελίδα 1 από 1
Πανετόνε (γλυκό ψωμί)
Τι χρειαζόμαστε:
50 γρ. ξερή μαγιά
40 γρ. χλιαρό νερό
600 γρ. αλεύρι σκληρό
150 γρ. ζάχαρη άχνη
5 αυγά
200 γρ. βούτυρο
ξύσμα από ένα λεμόνι
400 γρ. σταφίδες
μία πρέζα αλάτι
μία κουταλιά της σούπας καλαμποκέλαιο
Πώς το κάνουμε:
Διάλυουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό και βάζουμε λίγο από το αλεύρι (περίπου 100 γρ.)
Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 30λεπτά.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα βάζουμε στη ζύμη.
Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 8 ώρες.
Μετά το βάζουμε σε μία φόρμα κυλινδρική (της μπόμπας) και το αφήνουμε άλλες δύο ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου. Ψήνουμε για 50 λεπτά. Ξεφορμάρουμε αμέσως και περιμένουμε 12 ώρες πριν το κόψουμε.
Πώς το κάνουμε:
Διάλυουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό και βάζουμε λίγο από το αλεύρι (περίπου 100 γρ.)
Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μία μαλακή ζύμη.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 30λεπτά.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα βάζουμε στη ζύμη.
Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 8 ώρες.
Μετά το βάζουμε σε μία φόρμα κυλινδρική (της μπόμπας) και το αφήνουμε άλλες δύο ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου. Ψήνουμε για 50 λεπτά. Ξεφορμάρουμε αμέσως και περιμένουμε 12 ώρες πριν το κόψουμε.
Παρόμοια θέματα
» ψωμί με προζύμι
» Ισλί (Μικρασιάτικο γλυκό)
» Καρυδάκι γλυκό κουταλιού
» Γλυκιά πολέντα με σιμιγδάλι καλαμποκιού
» Ισλί (Μικρασιάτικο γλυκό)
» Καρυδάκι γλυκό κουταλιού
» Γλυκιά πολέντα με σιμιγδάλι καλαμποκιού
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|