Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Πίτσα Ναπολιτάνα

Πήγαινε κάτω

Πίτσα Ναπολιτάνα Empty Πίτσα Ναπολιτάνα

Δημοσίευση  Admin Σαβ 30 Απρ - 6:02

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Υλικά:

480 γραμμάρια ζύμη ψωμιού (με λίγο λάδι μέσα)
200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα (ή γραβιέρα ή κασέρι)
μισό κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρια
φιλέτα αντζούγιας, ρίγανη
λάδι εκλεκτής ποιότητας




Ανοίγουμε τη ζύμη μέσα σε ταψί διαμέτρου 22-25 εκατοστών αλειμμένο με λάδι, σε φύλλο με τη διά­μετρο του ταψιού και πάχος περισσότερο από 1/2 εκατοστό. Δουλεύουμε λιγάκι την περιφέρεια του δίσκου, να σηκωθεί λιγάκι γύρω γύρω (να πάρει κά­πως τη φόρμα της ψημένης ζύμης της τάρτας).

Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε, κόβουμε σε ψι­λές φετίτσες τις ντομάτες και τις μαραίνουμε για λί­γο στη φωτιά με το λάδι, χωρίς όμως να λιώσουν και να πολτοποιηθούν.

Κόβουμε το τυρί σε λεπτά φετά­κια (ή λουριδίτσες ή κύβους), σκίζουμε σε στενές λουριδίτσες τα φιλέτα της αντζούγιας (αν είναι με­γάλα).

Γαρνίρουμε την επιφάνεια της ζύμης με τις ντομάτες, το τυρί και τις αντζούγιες, τοποθετημένα εναλλάξ και με τέτοιο τρόπο, ώστε να φτιάχνουν ένα όμορφο σχέδιο της εκλογής μας.

Πασπαλίζουμε με ρίγανη, περιχύνουμε με 3-4 κουταλιές λάδι (εκλεκτής ποιότητας) και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, να φουσκώσει καλά και να ροδίσει η πίτσα (περίπου 20' λεπτά).

Σημείωση: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο γαρνίρισμα της πίτσας και λίγες ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα δυο στο μάκρος τους.



Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης