Πίτσα Ναπολιτάνα
Σελίδα 1 από 1
Πίτσα Ναπολιτάνα
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Υλικά:
480 γραμμάρια ζύμη ψωμιού (με λίγο λάδι μέσα)
200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα (ή γραβιέρα ή κασέρι)
μισό κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρια
φιλέτα αντζούγιας, ρίγανη
λάδι εκλεκτής ποιότητας
Ανοίγουμε τη ζύμη μέσα σε ταψί διαμέτρου 22-25 εκατοστών αλειμμένο με λάδι, σε φύλλο με τη διάμετρο του ταψιού και πάχος περισσότερο από 1/2 εκατοστό. Δουλεύουμε λιγάκι την περιφέρεια του δίσκου, να σηκωθεί λιγάκι γύρω γύρω (να πάρει κάπως τη φόρμα της ψημένης ζύμης της τάρτας).
Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε, κόβουμε σε ψιλές φετίτσες τις ντομάτες και τις μαραίνουμε για λίγο στη φωτιά με το λάδι, χωρίς όμως να λιώσουν και να πολτοποιηθούν.
Κόβουμε το τυρί σε λεπτά φετάκια (ή λουριδίτσες ή κύβους), σκίζουμε σε στενές λουριδίτσες τα φιλέτα της αντζούγιας (αν είναι μεγάλα).
Γαρνίρουμε την επιφάνεια της ζύμης με τις ντομάτες, το τυρί και τις αντζούγιες, τοποθετημένα εναλλάξ και με τέτοιο τρόπο, ώστε να φτιάχνουν ένα όμορφο σχέδιο της εκλογής μας.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη, περιχύνουμε με 3-4 κουταλιές λάδι (εκλεκτής ποιότητας) και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, να φουσκώσει καλά και να ροδίσει η πίτσα (περίπου 20' λεπτά).
Σημείωση: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο γαρνίρισμα της πίτσας και λίγες ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα δυο στο μάκρος τους.
Υλικά:
480 γραμμάρια ζύμη ψωμιού (με λίγο λάδι μέσα)
200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα (ή γραβιέρα ή κασέρι)
μισό κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρια
φιλέτα αντζούγιας, ρίγανη
λάδι εκλεκτής ποιότητας
Ανοίγουμε τη ζύμη μέσα σε ταψί διαμέτρου 22-25 εκατοστών αλειμμένο με λάδι, σε φύλλο με τη διάμετρο του ταψιού και πάχος περισσότερο από 1/2 εκατοστό. Δουλεύουμε λιγάκι την περιφέρεια του δίσκου, να σηκωθεί λιγάκι γύρω γύρω (να πάρει κάπως τη φόρμα της ψημένης ζύμης της τάρτας).
Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε, κόβουμε σε ψιλές φετίτσες τις ντομάτες και τις μαραίνουμε για λίγο στη φωτιά με το λάδι, χωρίς όμως να λιώσουν και να πολτοποιηθούν.
Κόβουμε το τυρί σε λεπτά φετάκια (ή λουριδίτσες ή κύβους), σκίζουμε σε στενές λουριδίτσες τα φιλέτα της αντζούγιας (αν είναι μεγάλα).
Γαρνίρουμε την επιφάνεια της ζύμης με τις ντομάτες, το τυρί και τις αντζούγιες, τοποθετημένα εναλλάξ και με τέτοιο τρόπο, ώστε να φτιάχνουν ένα όμορφο σχέδιο της εκλογής μας.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη, περιχύνουμε με 3-4 κουταλιές λάδι (εκλεκτής ποιότητας) και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, να φουσκώσει καλά και να ροδίσει η πίτσα (περίπου 20' λεπτά).
Σημείωση: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο γαρνίρισμα της πίτσας και λίγες ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα δυο στο μάκρος τους.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|