Μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι
Σελίδα 1 από 1
Μελιτζάνες γεμιστές με ρύζι
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Υλικά:
μελιτζάνες
2 φλιτζάνια του τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι, αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος, ντομάτα πουρές
Ανοίγουμε τις μελιτζάνες κόβοντας το ένα άκρο τους μαζί με το κοτσάνι και τις αδειάζουμε από την ψίχα τους. Ετοιμάζουμε τη γέμιση όπως στη συνταγή ντομάτες γεμιστές με ρύζι (βλ. συνταγή) και γεμίζουμε μ' αυτήν τις μελιτζάνες, χωρίς να τις πιέζουμε πολύ.
Τις βάζουμε στη σειρά σε φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι από το τηγάνι, καθώς και λίγο νερό και λίγο ακόμα λάδι, αρκετή ντομάτα πουρέ, ή φρέσκια κομμένη σε μικρά κομματάκια.
Τις ψήνουμε σε σιγανή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να απορροφήσουν όλα σχεδόν τα υγρά. Μπορούμε να τις ψήσουμε και στο φούρνο, αλλά τότε πρέπει να προσθέσουμε περισσότερη ντομάτα ή σκέτο νερό, για να μη μείνει άψητο το ρύζι.
Υλικά:
μελιτζάνες
2 φλιτζάνια του τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι, αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος, ντομάτα πουρές
Ανοίγουμε τις μελιτζάνες κόβοντας το ένα άκρο τους μαζί με το κοτσάνι και τις αδειάζουμε από την ψίχα τους. Ετοιμάζουμε τη γέμιση όπως στη συνταγή ντομάτες γεμιστές με ρύζι (βλ. συνταγή) και γεμίζουμε μ' αυτήν τις μελιτζάνες, χωρίς να τις πιέζουμε πολύ.
Τις βάζουμε στη σειρά σε φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι από το τηγάνι, καθώς και λίγο νερό και λίγο ακόμα λάδι, αρκετή ντομάτα πουρέ, ή φρέσκια κομμένη σε μικρά κομματάκια.
Τις ψήνουμε σε σιγανή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να απορροφήσουν όλα σχεδόν τα υγρά. Μπορούμε να τις ψήσουμε και στο φούρνο, αλλά τότε πρέπει να προσθέσουμε περισσότερη ντομάτα ή σκέτο νερό, για να μη μείνει άψητο το ρύζι.
Παρόμοια θέματα
» Μελιτζανεσ Παπουτσακια
» Ρύζι πιλάφι
» Ρύζι: Ποιο να προτιμήσετε;
» ΠΡΟΣΟΧΗ όταν ξαναζεσταίνετε το ρύζι
» Fajita με κοτόπουλο ή μοσχάρι (και ρύζι)
» Ρύζι πιλάφι
» Ρύζι: Ποιο να προτιμήσετε;
» ΠΡΟΣΟΧΗ όταν ξαναζεσταίνετε το ρύζι
» Fajita με κοτόπουλο ή μοσχάρι (και ρύζι)
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|