Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ρεβανί - Revani

Πήγαινε κάτω

Ρεβανί - Revani  Empty Ρεβανί - Revani

Δημοσίευση  Admin Σαβ 2 Απρ - 10:08

Ρεβανί - Revani  Revani10


Συστατικά

1 φλ. αλεύρι
3 κ.γλ. baking powder
1 φλ. σιμιγδάλι
1/2 φλ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
3 αυγά χωρισμένα
ξύσμα λεμονιού
1 φλ. γάλα
1/2 φλ. αμύγδαλα


ΣΙΡΟΠΙ:

1,5 φλ. νερό
1,5 φλ. ζάχαρη
χυμό μισού λεμονιού



Οδηγίες

1.Αναμιγνύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το baking powder.
2.Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτω τους κρόκους και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτω το ξύσμα και το αλέυρι εναλλάξ με το γάλα.
3.Χτυπάω τα ασπράδια με ελάχιστο αλάτι σε μαρέγκα και την προσθέτω στο χυλό. Ανακατεύω ελαφρά.
4.Μεταφέρω σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω στους 180 βαθμούς για 45' περίπου.
5.Όσο ετοιμάζεται το γλυκό βράζω το σιρόπι και αφήνω να κρυώσει. Περιχύνω μ'αυτό το γλυκό αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.



Λίγα μυστικά ακόμα
Η συμβουλή για το σιρόπι (είναι καλύτερο να έχουν το γλυκό και το σιρόπι αντίθετες θερμοκρασίες όταν το περιχύνουμε) δεν είναι του βιβλίου, αλλά όλα μου τα σιροπιαστά τα κάνω έτσι και το σιρόπι απορροφάται τέλεια!




Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης