Μακαρόνια φούρνου
Σελίδα 1 από 1
Μακαρόνια φούρνου
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Υλικά συνταγής
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...
1 πακέτο μακαρόνια Νο6
1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
2 ποτήρια ρεγκάτο τυρί τριμμένο
1 φλυτζάνι τριμμένη γραβιέρα γλυκιά
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλιές βούτυρο αλατισμένο
2 κουταλάκια ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Καταρχήν, γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, τη βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μεγάλη θερμοκρασία και, όταν κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για περίπου 6-7 λεπτά. Ουσιαστικά, θα βγάλουμε τα μακαρόνια και θα τα σουρώσουμε πριν είναι 100% έτοιμα, ώστε να μην λασπώσουν αργότερα στο ταψί...
Τώρα, παίρνουμε ένα ταψί ή καλύτερα ένα πυρέξ και με ένα πινέλο (ή χαρτοπετσέτα αν δεν σιχαίνεστε!!!) απλώνουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο παντού, ωστε να βουτυρώσουμε όλο το πυρέξ μας για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα απλώνουμε. Από πάνω ρίχνουμε λίγο αλάτι, και το ψιλοκομμένο ντοματάκι. Απλώνουμε καλά το ντοματάκι και προσθέτουμε το πιπέρι, τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγο ρίγανη. Ρίχνουμε ακόμα τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά ώστε όλα τα υλικά να αναμειχτούν με τα μακαρόνια μας.
Από πάνω ρίχνουμε το ρεγκάτο και το απλώνουμε καλά. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο και το αφήνουμε μέχρι να δούμε ότι έχει λειώσει το τυρί. Τα μακαρόνια φούρνου είναι έτοιμα. Καλή μας όρεξη!!
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Είδος Κουζίνας: Ιταλική Κουζίνα
Κατηγορία συνταγής: Ζυμαρικά
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά προετοιμασία
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά συνταγής
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...
1 πακέτο μακαρόνια Νο6
1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
2 ποτήρια ρεγκάτο τυρί τριμμένο
1 φλυτζάνι τριμμένη γραβιέρα γλυκιά
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλιές βούτυρο αλατισμένο
2 κουταλάκια ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Καταρχήν, γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, τη βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μεγάλη θερμοκρασία και, όταν κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για περίπου 6-7 λεπτά. Ουσιαστικά, θα βγάλουμε τα μακαρόνια και θα τα σουρώσουμε πριν είναι 100% έτοιμα, ώστε να μην λασπώσουν αργότερα στο ταψί...
Τώρα, παίρνουμε ένα ταψί ή καλύτερα ένα πυρέξ και με ένα πινέλο (ή χαρτοπετσέτα αν δεν σιχαίνεστε!!!) απλώνουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο παντού, ωστε να βουτυρώσουμε όλο το πυρέξ μας για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα απλώνουμε. Από πάνω ρίχνουμε λίγο αλάτι, και το ψιλοκομμένο ντοματάκι. Απλώνουμε καλά το ντοματάκι και προσθέτουμε το πιπέρι, τη ζάχαρη, το ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγο ρίγανη. Ρίχνουμε ακόμα τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά ώστε όλα τα υλικά να αναμειχτούν με τα μακαρόνια μας.
Από πάνω ρίχνουμε το ρεγκάτο και το απλώνουμε καλά. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο και το αφήνουμε μέχρι να δούμε ότι έχει λειώσει το τυρί. Τα μακαρόνια φούρνου είναι έτοιμα. Καλή μας όρεξη!!
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Είδος Κουζίνας: Ιταλική Κουζίνα
Κατηγορία συνταγής: Ζυμαρικά
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά προετοιμασία
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Παρόμοια θέματα
» Μακαρόνια με τόνο
» Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας (Ναπολιτέν)
» Πατάτες φούρνου
» Μπιφτέκια φούρνου αφράτα
» Ομελέτα φούρνου με πατάτες!
» Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας (Ναπολιτέν)
» Πατάτες φούρνου
» Μπιφτέκια φούρνου αφράτα
» Ομελέτα φούρνου με πατάτες!
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|