Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Αμυγδαλόπαστα

Πήγαινε κάτω

Αμυγδαλόπαστα Empty Αμυγδαλόπαστα

Δημοσίευση  Admin Κυρ 8 Δεκ - 1:03

Αμυγδαλόπαστα Iiiiii11

Τι χρειαζόμαστε:

225γρ. αμύγδαλα στο μούλτι
115γρ. ζάχαρη
115γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
λίγο άρωμα αμύγδαλου
1 μικρό αυγό ή 1 μέτριο ασπράδι
χρώμα ζαχαροπλαστικής (εάν θέλετε)


Πώς το κάνουμε:

Ανακατέψτε τα αμύγδαλα τη ζάχαρη και την άχνη σε ένα μπολ.
Κάντε μια λακούβα στη μέση και προσθέστε το χυμό λεμονιού, το άρωμα αμυγδάλου και αρκετό από το αυγό ώστε να γίνει μια μαλακή αλλά σφιχτή ζύμη. Χρησιμοποιήστε ξύλινο κουτάλι για το ανακάτεμα.
Κάντε με τη ζύμη μια μπάλα. Απλώστε άχνη ζάχαρη σε μια επιφάνεια και ζυμώστε την πάστα μέχρι να γίνει απαλή.
Τυλίξτε σε διαφανή μεμβράνη και αποθηκεύστε μέσα σε πλαστική σακούλα μέχρι να τη χρειαστείτε.
Εάν θέλετε μπορείτε να τη χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.


Λίγα μυστικά ακόμα
Από το βιβλίο Novelty cakes. Με την αμυγδαλόπαστα μπορούμε να καλύψουμε τούρτες και μπισκότα, μπορούμε να φτιάξουμε μικρά γλυκά αν την πλάσουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε, μπορούμε να τη βάλουμε ως γέμιση σε σοκολάτα, αλλά και πολλά ακόμα.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης