Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Ρύζι πιλάφι

Πήγαινε κάτω

Ρύζι πιλάφι Empty Ρύζι πιλάφι

Δημοσίευση  Admin Σαβ 30 Απρ - 5:45

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Υλικά:

1 μέρος ρύζι α’ ποιότητας
2-2½ μέρη ζωμός
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο για κάθε άτομο ανάλογο αλάτι




Βάζουμε κατσαρόλα στη φωτιά με το ζωμό να βράσει.

Καθαρίζουμε το ρύζι, το βάζουμε σε ψιλό τρυπητό και το πλένουμε πολύ κάτω από τη βρύση, μέχρι να βγαίνει εντελώς καθαρό το νερό κάτω από το τρυ­πητό, κι αφήνουμε να στραγγίζει.

Μόλις αρχίσει να βράζει ο ζωμός, ρίχνουμε μέσα το ρύζι, ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να ξαναπά­ρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράζει - με σκεπασμένη την κατσαρόλα - μέχρι να πιει όλο το ζουμί του και να κάνει τρύπες στην επιφάνεια.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, αν χρειάζε­ται προσθέτουμε και, όταν ψηθεί εντελώς το ρύζι, κατεβάζουμε από τη φωτιά, το περιλούζουμε με το βούτυρο λιωμένο (ή σκορπάμε πάνω του κομματά­κια φρέσκου βούτυρου), το αφήνουμε για λίγο και σερβίρουμε.

Σημείωση: Το ρύζι για ένα σπυρωτό πιλάφι πρέπει να 'ναι πάντα α' ποιότητας. Αν δεν είμαστε σίγουροι γι' αυτό, τότε πρέπει - πριν το βράσουμε - να το καβουρδίσουμε, για να μη λασπώσει. Οι γαρνιτούρες του πιλαφιού είναι πάμπολλες: τριμμένα τυριά, γιαούρτι, σάλτσες (ψητού, ντομάτας, μπεσαμέλ) σκέτες ή ανακατεμένες με κιμά, εν­τόσθια, θαλασσινά, χορταρικά κ.ά. Ο ζωμός (κρέατος, ψαριού, χορταρικών) πρέπει να 'ναι καθαρός και στραγγισμένος. Αν δεν έχουμε ζωμό, χρησιμοποιούμε κύβους (1 για κάθε φλιτζάνι νερό). Αν βάλουμε μόνο νερό, πρέπει να τονίσουμε περισσότερο το αλάτι και το βούτυρο.




Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης