Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Κέικ μήλου με τραγανά ψίχουλα μπισκότου

Πήγαινε κάτω

Κέικ μήλου με τραγανά ψίχουλα μπισκότου Empty Κέικ μήλου με τραγανά ψίχουλα μπισκότου

Δημοσίευση  Admin Παρ 26 Νοε - 7:07


Κέικ μήλου με τραγανά ψίχουλα μπισκότου Dsc00510

Συστατικά
Για το κέικ:

4 μήλα καθαρισμένα και κομένα σε κύβους
2 κουταλιες χυμό λεμόνι για τα μήλα
3 φλύτζάνια αλεύρι για όλες της χρήσεις
100 γρ. βουτηρο σε θερμοκρασια περιβάλοντος
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 βανίλια
1 φλίτζανι ζάχαρη
2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα

Για το μείγμα μπισκότου:

μισό πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ
3 κουταλίες της σούπας βούτυρο
4 κουταλίες τις σούπας καρύδια (προαιρετικά)
3 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
λίγη κανέλα



Οδηγίες

1.Κόβουμε τα μήλα κοματάκια σε κύβους σε ένα πίατο και περιχύνουμε πάνω το χυμό απο τα λεμόνια.
2.Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη. Στην συνέχεια βάζετε ένα ένα τα αυγά, το μπέικιν, την σόδα, την βανίλια, το γάλα εναλάξ με το αλεύρι.
3.Ρίχνουμε τα μήλα μέσα στο μίγμα και ανακατέβουμε με κουτάλα.
4.Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή φόρμα κεικ αφού πρώτα έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει το ταψί καλά.
5.Φτιάχνουμε το μείγμα με τα μπισκότα: Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα καρύδια που τα έχουμε ψιλοκόψει ή τα περνάμε και αυτά στο μούλτι.
6.Ρίχνουμε και την κανέλα και την ζάχαρι και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε όλα μαζι να γίνει ένα μίγμα.
7.Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε πάνω απο το μίγμα του κέικ και το βάζουμε στο φούρνο για 45 - 60 λέπτα.


Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Κέικ μήλου με τραγανά ψίχουλα μπισκότου Empty Αφράτο Κέικ Μαρμπρέ

Δημοσίευση  Admin Πεμ 21 Αυγ - 10:53

Αφράτο Κέικ Μαρμπρέ

Τι χρειαζόμαστε:

1 πακέτο φαριναπ
1 φακελάκι baking powder ανακατεμένο στο αλεύρι
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
250 γραμμάρια (1 πακέτο) μαργαρίνη
4 αβγά
1 1/4 φλιτζανιού γάλα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας κακάο πικρό

Πώς το κάνουμε:

1) Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
2) Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα 3 λεπτά
3) Προσθέτουμε διαδοχικά γάλα - φαρίνα και το άρωμα
4) Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά
5) Σε μπωλ παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε πολύ καλά με το κακάο.
Αν είναι πολύ σφικτό, αραιώστε με λίγο γάλα.
6) Βουτυρώστε πολύ καλά μια φόρμα για κέικ
7) Στρώστε τη μισή ζύμη
8) Από πάνω βάλτε τη σοκολατένια
9) Ύστερα ρίξτε την υπόλοιπη ζύμη
10) Προσεκτικά βυθίστε πολυ ελαφρά ένα ξυλάκι και κάνετε κυματισμούς.
Προσέξτε μην πάει παντού σοκολάτα γιατί θα γίνει όλο το κέικ σοκολατένιο.
11) Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς μια ώρα ή ανάλογα με το φούρνο σας

Λίγα μυστικά ακόμα
Η μαργαρίνη να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι λιωμένη. Το baking powder πρέπει να είναι πολύ καλά ανακατεμένο με το αλεύρι. Προσέξτε μη σας ξεφουσκώσει η ζύμη στα ανακατέματα. Μην ανοίγετε το φούρνο όσο μπορείτε. Πριν ξεφορμάρετε το κέικ, περιμένετε να κρυώσει. Αν θέλετε πασπαλίστε με κοσκινισμένη άχνη. Στα κέικ χρησιμοποιείτε μαργαρίνη κι όχι βούτυρο, και όχι λιωμένη, βοηθά στο να γίνουν αφράτα!
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης