Κέικ μήλου με τραγανά ψίχουλα μπισκότου
Σελίδα 1 από 1
Κέικ μήλου με τραγανά ψίχουλα μπισκότου
Συστατικά
Για το κέικ:
4 μήλα καθαρισμένα και κομένα σε κύβους
2 κουταλιες χυμό λεμόνι για τα μήλα
3 φλύτζάνια αλεύρι για όλες της χρήσεις
100 γρ. βουτηρο σε θερμοκρασια περιβάλοντος
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 βανίλια
1 φλίτζανι ζάχαρη
2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
Για το μείγμα μπισκότου:
μισό πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ
3 κουταλίες της σούπας βούτυρο
4 κουταλίες τις σούπας καρύδια (προαιρετικά)
3 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
λίγη κανέλα
Οδηγίες
1.Κόβουμε τα μήλα κοματάκια σε κύβους σε ένα πίατο και περιχύνουμε πάνω το χυμό απο τα λεμόνια.
2.Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη. Στην συνέχεια βάζετε ένα ένα τα αυγά, το μπέικιν, την σόδα, την βανίλια, το γάλα εναλάξ με το αλεύρι.
3.Ρίχνουμε τα μήλα μέσα στο μίγμα και ανακατέβουμε με κουτάλα.
4.Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή φόρμα κεικ αφού πρώτα έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει το ταψί καλά.
5.Φτιάχνουμε το μείγμα με τα μπισκότα: Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα καρύδια που τα έχουμε ψιλοκόψει ή τα περνάμε και αυτά στο μούλτι.
6.Ρίχνουμε και την κανέλα και την ζάχαρι και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε όλα μαζι να γίνει ένα μίγμα.
7.Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε πάνω απο το μίγμα του κέικ και το βάζουμε στο φούρνο για 45 - 60 λέπτα.
Αφράτο Κέικ Μαρμπρέ
Αφράτο Κέικ Μαρμπρέ
Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φαριναπ
1 φακελάκι baking powder ανακατεμένο στο αλεύρι
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
250 γραμμάρια (1 πακέτο) μαργαρίνη
4 αβγά
1 1/4 φλιτζανιού γάλα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας κακάο πικρό
Πώς το κάνουμε:
1) Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
2) Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα 3 λεπτά
3) Προσθέτουμε διαδοχικά γάλα - φαρίνα και το άρωμα
4) Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά
5) Σε μπωλ παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε πολύ καλά με το κακάο.
Αν είναι πολύ σφικτό, αραιώστε με λίγο γάλα.
6) Βουτυρώστε πολύ καλά μια φόρμα για κέικ
7) Στρώστε τη μισή ζύμη
8) Από πάνω βάλτε τη σοκολατένια
9) Ύστερα ρίξτε την υπόλοιπη ζύμη
10) Προσεκτικά βυθίστε πολυ ελαφρά ένα ξυλάκι και κάνετε κυματισμούς.
Προσέξτε μην πάει παντού σοκολάτα γιατί θα γίνει όλο το κέικ σοκολατένιο.
11) Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς μια ώρα ή ανάλογα με το φούρνο σας
Λίγα μυστικά ακόμα
Η μαργαρίνη να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι λιωμένη. Το baking powder πρέπει να είναι πολύ καλά ανακατεμένο με το αλεύρι. Προσέξτε μη σας ξεφουσκώσει η ζύμη στα ανακατέματα. Μην ανοίγετε το φούρνο όσο μπορείτε. Πριν ξεφορμάρετε το κέικ, περιμένετε να κρυώσει. Αν θέλετε πασπαλίστε με κοσκινισμένη άχνη. Στα κέικ χρησιμοποιείτε μαργαρίνη κι όχι βούτυρο, και όχι λιωμένη, βοηθά στο να γίνουν αφράτα!
Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φαριναπ
1 φακελάκι baking powder ανακατεμένο στο αλεύρι
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
250 γραμμάρια (1 πακέτο) μαργαρίνη
4 αβγά
1 1/4 φλιτζανιού γάλα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας κακάο πικρό
Πώς το κάνουμε:
1) Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
2) Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε το μείγμα 3 λεπτά
3) Προσθέτουμε διαδοχικά γάλα - φαρίνα και το άρωμα
4) Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην ξεφουσκώσουν τα αβγά
5) Σε μπωλ παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε πολύ καλά με το κακάο.
Αν είναι πολύ σφικτό, αραιώστε με λίγο γάλα.
6) Βουτυρώστε πολύ καλά μια φόρμα για κέικ
7) Στρώστε τη μισή ζύμη
8) Από πάνω βάλτε τη σοκολατένια
9) Ύστερα ρίξτε την υπόλοιπη ζύμη
10) Προσεκτικά βυθίστε πολυ ελαφρά ένα ξυλάκι και κάνετε κυματισμούς.
Προσέξτε μην πάει παντού σοκολάτα γιατί θα γίνει όλο το κέικ σοκολατένιο.
11) Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς μια ώρα ή ανάλογα με το φούρνο σας
Λίγα μυστικά ακόμα
Η μαργαρίνη να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι λιωμένη. Το baking powder πρέπει να είναι πολύ καλά ανακατεμένο με το αλεύρι. Προσέξτε μη σας ξεφουσκώσει η ζύμη στα ανακατέματα. Μην ανοίγετε το φούρνο όσο μπορείτε. Πριν ξεφορμάρετε το κέικ, περιμένετε να κρυώσει. Αν θέλετε πασπαλίστε με κοσκινισμένη άχνη. Στα κέικ χρησιμοποιείτε μαργαρίνη κι όχι βούτυρο, και όχι λιωμένη, βοηθά στο να γίνουν αφράτα!
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|