Art of cooking
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Tουρτα με μηλα!

Πήγαινε κάτω

Tουρτα με μηλα!  Empty Tουρτα με μηλα!

Δημοσίευση  Admin Παρ 26 Νοε - 6:45

Tουρτα με μηλα!  4941-210


Συστατικά

110 γρ. βουτυρο
180 γρ. ζαχαρη
1 κουταλακι αλατι
2 αυγα
2 φακελακια βανιλλινη
110 γρ. αλευρι
1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν
170 ml. λικερ αυγου
800 γρ. ξυνομηλα
150 ml. χυμο μηλου
½ κουταλακι κανελλα
2 φακελακια ανθος αραβοσιτου για βρασιμο, βανιλλια
250 ml. γαλα
2 φυλλα ζελατινης



Οδηγίες

1.Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 175 βαθμους.
2.Χτυπαμε το βουτυρο, 110 γρ. ζαχαρη, 1 πακετο βανιλινη και το αλατι μεχρι να αφρατεψουν, ριχνουμε και τα αυγα ενα ενα.
3.Κοσκινιζουμε το αλευρι με το μπεικιν και το προσθετουμε, ριχνουμε σταδιακα και 70 μλ. απο το λικερ.
4.Βαζουμε την ζυμη μας σε μια φορμα (26 cm) με λαδοκολα και την ψηνουμε για 25 με 30 λεπτα. Αφηνουμε να κρυωσει το παντεσπανι.
5.Καθαριζουμε τα μηλα και τα κοβουμε σε κυβακια. Με 20 γρ. ζαχαρης, 75 μλ. απο τον χυμο, την κανελλα και την βανιλινη βραζουμε για 5 λεπτα. Το ενα φακελακι κρεμας το διαλυουμε στα αλλα 75 μλ. χυμου και το ριχνουμε στα βρασμενα μηλα. Το αφηνουμε 1-2 λεπτα ακομη σε χαμηλη φωτια να βρασει, τα μηλα να ειναι μαλακα, αλλα να μην εχουν λιωσει.
6.Βαζουμε σε ενα μπωλ και αφηνουμε να κρυωσει η κρεμα.
7.Βαζουμε σε κρυο νερο την ζελατινη να μαλακωσει. Ανακατεύουμε 250 μλ. γαλα και 50 γρ. ζαχαρης με το αλλο φακελακι ανθος αραβοσιτου, το βραζουμε ανακατευοντας συνεχως, το κατεβαζουμε απο την φωτια και προσθετουμε 100 μλ. απο το λικερ.
8.Βαζουμε την ζελατινη σε χαμηλη φωτια να λιωσει και ριχνουμε μερικες κουταλιες απο την κρεμα (να εχει κρυωσει η κρεμα) και συνεχιζουμε ωσπου να τελειωσει ολη η κρεμα.
9.Βαζουμε ενα δαχτυλιδι γυρω απο το παντεσπανι και ριχνουμε το μειγμα με τα μηλα.
10.Απλωνουμε την κρεμα απο πανω.
11.Αφηνουμε το γλυκο μερικες ωρες ή καλυτερα ολη τη νυχτα να κρυωνει.
12.Σερβιρετε με σαντυγη και κομματια σοκολατας.



Λίγα μυστικά ακόμα

Το VOV ή αλλιως Εierlikör χρησιμοποιειτε στην γερμανικη ζαχαροπλαστικη ευρεως.

Το γλυκο ειναι καλυτερα να το φτιαξουμε μια μερα πριν, γιατι πρεπει να κρυωσει καλα!



Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

https://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης