Συνταγή για Φάβα

Πήγαινε κάτω

Συνταγή για Φάβα

Δημοσίευση  Admin Την / Το Παρ 14 Μαϊος - 22:49

Συνταγή για Φάβα
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Η Φάβα είναι από τα πιο νόστιμα όσπρια. Μπορεί να μαγειρευτεί με πάρα πολλούς τρόπους και να βρίσκετε στο τραπέζι σας είτε ως ορεκτικό είτε ως κύριο πιάτο. Στη συνταγή που ακολουθεί θα σας πούμε ένα εύκολο τρόπο να έχετε ένα πιάτο με φάβα που εκτός από το ότι είναι νόστιμο, μπορεί περιληφθεί στο πλαίσιο μιας μεσογειακής υγειινής διατροφής.

Θα χρειαστήτε μισό κιλό Φάβα

Αλάτι - Πιπέρι

Ένα μέτριο ξερό κρεμμύδι

Μαιντανό

Ελαιόλαδο

Ένα λεμόνι

Βάζετε τη Φάβα σε κρύο νερό για δύο ώρες περίπου. Ψιλοκόβετε το μισό κρεμμύδι και το βάζετε μαζί με τη Φάβα σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν. Bράζετε τη Φάβα ενώ τη ξαφρίζετε μέχρι να χυλώσει. Όταν χυλώσει αρκετά την κάνετε πολτό σε ένα μίχερ ή με ένα μίχερ χεριού. Αλατίζετε και τη σιγοβράζετε για λίγο ακόμη. Όταν είναι έτοιμη τη σερβίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαιντανό, λίγο ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμoνιού.

Εναλλακτικά μπορείτε πρίν βάλετε τη Φάβα να βράσει, να σωτάρετε στη κατσαρόλα σε λίγο ελαιόλαδο το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στο σερβίρισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινο αντί μαύρο πιπέρι και κάπαρι αντί μαιντανό. Καλή σας όρεξη!
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 862
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2009

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://cooking.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης